Economie

Când începe programul „Rabla local” în Cluj? Boc: „Pregătiți rablele, dragi clujeni”

Programul „Rabla local”, va începe în Cluj la sfârșitul anului acesta sau începutul anului 2023, a anunțat primarul Emil Boc.

Programul „Rabla local”, va începe în Cluj la sfârșitul anului acesta sau începutul anului 2023, a anunțat primarul Emil Boc/ Foto: depositphotos.com Programul „Rabla local”, va începe în Cluj la sfârșitul anului acesta sau începutul anului 2023, a anunțat primarul Emil Boc/ Foto: depositphotos.com

 

 


În cadrul unei intervenții la un post de radio local, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat începerea programului „Rabla local”.

 


Potrivit edilului, clujenii care au mașini mai vechi de 15 ani, le pot aduce la sfârșitul anului sau începutul anului 2023 la orice 

„Pregătiți rablele dragi clujeni. La sfârșitul anului, începutul anului viitor vor avea posibilitatea cei care au mașini mai vechi de 15 ani să le predea la o structură a statului român, să vină cu un mic dosar la Primărie și vor primi 3.000 de lei. Este treaba noastră cum ne descurcăm cu banii, cu deconturile. O să discutăm cu ministrul Mediului mecanismele concrete”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.


Criteriile de eligibilitate a autovehiculului uzat pentru programul Rabla Local 2022 Este considerat eligibil autovehiculul care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: 

  • este înregistrat în evidențele fiscale ale UAT solicitant
  • la data participării în Program are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației
  • are norma de poluare Euro 3 și/sau inferioară
  • conține componentele esențiale (motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație)

Administrația Fondului pentru Mediu anunţa, la finele lunii august, că unităţile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti îşi vor putea crea conturi de utilizator, începând din 23 septembrie 2022, pentru înscrierea în Programul privind casarea autovehiculelor uzate. În 22 septembrie, instituţia a anunţat că Programul a fost amânat şi urmează ca unităţile menţionate să poată să-şi creeze conturile de utilizator începând cu data de 14 octombrie 2022.
 


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Bugetul alocat programului „Rabla Plus” a fost epuizat în mai puţin de o oră de la lansare

Guvernul pregătește programul Rabla pentru becuri, pentru înlocuirea becurilor vechi

Ultimele Stiri
abonare newsletter