Economie

Cât câștigă în medie un tehnician în telecomunicații? Cluj-Napoca, în topul locurilor de muncă disponibile

Un tehnician în telecomunicații câștigă, în medie, 650-1.450 de euro net pe lună. Cluj-Napoca se află în topul orașelor cu cele mai multe locuri de muncă.

Un tehnician în telecomunicații câștigă, în medie, 650-1.450 de euro net pe lună. Cluj-Napoca se află în topul orașelor cu cele mai multe locuri de muncă/ Foto: pixabay.com Un tehnician în telecomunicații câștigă, în medie, 650-1.450 de euro net pe lună. Cluj-Napoca se află în topul orașelor cu cele mai multe locuri de muncă/ Foto: pixabay.com

 

 


Conform zf.ro, datele platformei BestJobs arată că un angajat care lucrează pe poziția de tehnician în telecomunicații are un salariu care variază, în medie, între 650 şi 1.450 de euro net pe lună.

 


Cele mai multe anunțuri de angajare se găsesc în București, Cluj-Napoca și Brașov. Pentru postul de tehnician în telecomunicații există de 1.243 locuri de muncă disponibile.

„Tehnologia este într-o continuă dezvoltare, încât astăzi poziţia geografică nu mai este o piedică în dezvoltarea relaţiilor interumane. Domeniul care se ocupă cel mai mult de nevoia oamenilor de a rămâne conectaţi unii cu alţii este cel al telecomunicaţiilor. Printre cei responsabili cu funcţionarea sistemelor de telecomunicaţii sunt tehnicienii. Un astfel de rol necesită în primul rând cunoştinţe privind echipamentele de telecomunicaţii şi sistemele RAN. Experienţa în dezvoltarea şi întreţinerea reţelei de telecomunicaţii (FTP/UTP/COAX/FO) reprezintă un plus. Abilitatea de a lucra cu oameni, adaptabilitatea, spiritul de echipă şi disponibilitatea de a lucra în ture, inclusiv de sărbători şi zile libere fac parte din pachetul de soft skilluri pe care ar trebui să le deţină un tehnician telecomunicaţii”, afirmă Ana Vişian, marketing manager BestJobs, pentru sursa citată.


 

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: cursuri şi suport în formare profesională, abonament medical clinică privată, prime de sărbători şi bonus de performanţă.

CITEȘTE ȘI:

Un medic stomatolog câștigă în medie 3.000 de euro net pe lună. Locul de muncă, la mare căutare în Cluj

Cartofii, zahărul și uleiul, în topul scumpirilor. Gazele s-au scumpit cu peste 70% de la începutul anului

abonare newsletter