Economie

Oficialii maghiari salută introducerea noilor zboruri între Ungaria şi Transilvania

Asigurarea zborurilor între oraşele din Bazinul Carpatic este o prioritate pentru Guvernul ungar, a declarat luni Magyar Levente, adjunctul ministrului de Externe al Ungariei, la evenimentul de lansare a zborurilor care conectează Budapesta, Debrecen, Cluj şi Târgu Mureş de către compania aeriană regională Aeroexpress.

sursă foto Facebook Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj sursă foto Facebook Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

 

Magyar Levente a menţionat faptul că, la începutul acestui an, Guvernul maghiar a achiziţionat o participaţie majoritară la compania care deţine aeroportul din Debrecen cu obiectivul de a „avea o capacitate aeroportuară modernă semnificativă în regiune”. Guvernul ungar este angajat pentru dezvoltarea transportului aerian, o iniţiativă care este sprijinită şi de Uniunea Europeană, a adăugat Magyar Levente.


Noile zboruri între Budapesta, Debrecen, Cluj şi Târgu Mureş vor fi operate de compania aeriană regională Aeroexpress de trei ori pe săptămână în lunile septembrie şi octombrie.

Din 5 septembrie, compania aeriană maghiară startup Aeroexpress Regional operează zboruri directe între Ungaria şi Transilvania.


Aeronavele Embraer 120 ER folosite de compania aeriană sunt unele fabricate în Brazilia, special concepute pentru operarea eficientă şi economică a zborurilor regionale, pe distanţe scurte, potrivit unui comunicat al companiei.

CITEȘTE ȘI:

Aeroportul Internațional Cluj, model de dezvoltare pentru specialiștii europeni în aviație! 7 milioane de pasageri până în 2040

Conferință internațională de aviație la Aeroportul „Avram Iancu”. Profesioniști de top din domeniu se reunesc la Cluj

Zboruri noi spre Budapesta și Debrecen, de pe Aeroportul Internațional Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter