Economie

Conferință internațională de aviație la Aeroportul „Avram Iancu”. Profesioniști de top din domeniu se reunesc la Cluj

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj găzduiește o nouă conferință internațională de aviație.

sursă foto Facebook Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj sursă foto Facebook Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

 

Conferința regională de transport aerian, care se desfășoară în perioada 8-9 septembrie pe Aeroportul din Cluj, reunește reprezentanți de vârf ai aeroporturilor și companiilor aeriene din regiune, cu scopul de a reconstrui un nivel sporit de conectivitate regională în era post-COVID-19. 


Conferința regională de transport aerian din 2022 se va concentra pe această problemă – a reconstruirii conectivității regionale în industria transporturilor aeriene, grav afectată de efectele pandemiei de Covid-19.

Conferința regională de transport aerian va urmări modul în care companiile aeriene, aeroporturile, operatorii de la sol și alți actori implicați pot depăși provocările ridicate de dificultățile apărute în lanțul de aprovizionare, pentru a urmări în comun practici de cooperare durabilă, care ar aduce mari beneficii nu numai companiilor de aviație, ci și administrației și regiunilor, inclusiv beneficiarilor serviciilor de transport aerian, pasageri sau companii comerciale.


„Dezvoltarea regională, comerțul și turismul depind în mare măsură de accesibilitatea transportului aerian. În prezența unei discontinuități severe și a izolării datorate geografiei fizice (de exemplu, insule și unele regiuni mai îndepărtate) și/sau politice (de exemplu, regiuni de frontieră), asigurarea și îmbunătățirea conectivității transportului aerian se poate dovedi importantă pentru prosperitatea economică și bunăstarea socială. Cu toate acestea, ca urmare a pandemiei de COVID-19, companiile aeriene și partenerii din lanțul de aprovizionare s-au confruntat cu dificultăți financiare fără precedent, în detrimentul conectivității aeriene. Prin urmare, pentru a depăși această situație și a reconstrui un nivel crescut de conectivitate regională în era post-COVID 19, este esențială colaborarea între toate părțile implicate în industria aviației”, arată organizatorii conferinței regionale de transport aerian 2022.

Ziua de vineri va debuta cu discursuri susținute de Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Răzvan Ciortea, subprefectul Clujului, David Ciceo, director general al Aeroportului Internațional Cluj. Printre invitați se mai numără Kadri Samsunlu, CEO iGA Istanbul Aeroport, Tassos Raftopoulos, CEO Animawings sau Cristian Rada, CEO Blue Air.

CITEȘTE ȘI:

Zboruri noi spre Budapesta și Debrecen, de pe Aeroportul Internațional Cluj

Vești bune! Cursă aeriană Cluj-Budapesta de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu

O singură ofertă pentru construirea park and ride-ului de la Aeroport

Ultimele Stiri
abonare newsletter