Economie

Blue Air suspenda zborurile începând de astăzi

Blue Air suspendă zborurile care pleacă din România începând de astăzi.

 

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, „datorită unei situații neprevăzute constând în poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air Aviation S.A. de către Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate a pleca de pe aeroporturilor din România, până luni, 12 septembrie 2022”.


Toate zborurile planificate din afara României către orice aeroport din Romania, astăzi 6 septembrie 2022, vor fi operate conform orarului publicat, mai anunță compania.

„Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de nu mai cumpăra bilete Blue Air propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al statului româm, respectiv președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) statului român, au condus la: distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete; creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condițiile popririlor tuturor conturilor societății); blocarea tuturor discuțiilor purtate la Londra de acționariatul Blue Air cu 2 mari firme de investiții interesate în intrarea în acționariatul Blue Air și sprijinirea societății în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăți din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale. Declarațiile și acțiunile iresponsabile ale unui reprezentant al statului român, precum și decizia intempensivă de blocare a tuturor conturilor bancare ale societății, au adus Blue Air in situația nedorită de a își reduce operațiunile pentru perioada imediat următoare, cu scopul de a facilita finalizarea analizei impactului din partea investitorilor și al obținerii autorizațiilor necesare în vederea discuțiilor cu investitorii", spun oficialii Blue Air.


În cei 17 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri și a zburat peste 340 milioane de kilometri. 

CITEȘTE ȘI:

József Váradi, CEO Wizz Air: „Tarom și Blue Air se îndreaptă spre eșec, spre faliment”

Blue Air lansează noi rute din Cluj-Napoca pentru Vara 2022. Zboruri din Cluj spre Malaga, Zakynthos, Heraklion, Rodos și Valencia

Blue Air reduce zborurile pentru ianuarie - februarie 2022. Peste 50 de destinații noi vor fi lansate în Vara 2022

Ultimele Stiri
abonare newsletter