Economie

De ce nu au circulat trenurile prin gara Bonțida? CFR: „Sunt 32 de şantiere pe calea ferată”

CFR SA a deschis, la începutul anului, 205 şantiere pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii, la nivelul celor opt sucursale regionale, iar pe 133 de şantiere lucrările au fost finalizate.

sursa foto Facebook CFR Infrastructura sursa foto Facebook CFR Infrastructura

 

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a companiei, în prezent sunt operaţionale, la nivelul reţelei, 72 de şantiere pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii curente la infrastructura feroviară.


„Lucrările de întreţinere şi reparaţii desfăşurate pe reţeaua feroviară contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie, eficientizarea capacităţii de transport şi la creşterea gradului de siguranţă feroviară. 72 de şantiere feroviare sunt operaţionale la această oră pe reţeaua feroviară, unde se execută lucrări de specialitate, atât în regie proprie, dar şi cu firme specializate, în vederea îmbunătăţirii capacităţilor de exploatare pentru transport de călători şi de marfă", se spune în postare.

Scopul lucrărilor de întreţinere/reparaţii vizează creşterea vitezei, a gradului de confort şi a siguranţei feroviare/rutiere, creşterea capacităţii de circulaţie, ridicarea restricţiilor de viteză, evitarea introducerii de restricţii de viteză, prin aducerea liniilor în parametrii proiectaţi.


Tipuri de lucrări executate pe şantierele feroviare: reparaţii curente linii şi aparate de cale, înlocuire de şină/traverse în linie curentă, linii din staţii sau pe poduri/podeţe, întreţinere/reparaţii instalaţii SC, montare aparate noi de cale, ciuruire mecanizată a prismei de piatră spartă, buraj/profilare mecanizată/stabilizare dinamică, modernizare treceri la nivel şi înlocuire dale şi turnare covor asfaltic, în zona trecerilor la nivel.

În partea de nord a ţării, pe raza Regionalelor CF Cluj şi Iaşi, din cele 43 de şantiere deschise la începutul anului, sunt operaţionale în prezent 20 de şantiere, pe 23 de şantiere lucrările fiind finalizate.


„Pe raza SRCF Cluj, sunt deschise 32 de şantiere, din care 15 cu lucrări finalizate, şi 17 în execuţie. Pe SRCF Iaşi, 11 şantiere sunt deschise, dintre care opt cu lucrări finalizate şi trei în execuţie”, transmite compania.

CITEȘTE ȘI:

Se schimbă ca șosetele. Absolvent al Institutului Politehnic din Cluj, noul director la CFR SA

Pasajul peste Tăietura Turcului, „pasat” CFR SA, gata până în decembrie 2023?

CFR SA cheltuie 2 milioane de lei pe „traverse speciale” pentru podurile Regionalei Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter