Economie

Protest contra prețului ridicat al carburanților, în Cluj-Napoca. Şoferii au blocat accesul maşinilor. VIDEO

Zeci de șoferi s-au strâns joi, 30 iunie, la o benzinărie din cartierul Mărăști pentru a protesta împotriva prețurilor ridicate la carburanți

Zeci de șoferi nemulțumiți de prețurile ridicate ale carburanților s-au întâlnit, joi, 30 iunie, la benzinăria OMW din cartierul Mărăști/ Foto: captură ecran video Zeci de șoferi nemulțumiți de prețurile ridicate ale carburanților s-au întâlnit, joi, 30 iunie, la benzinăria OMW din cartierul Mărăști/ Foto: captură ecran video

 

Zeci de șoferi nemulțumiți de prețurile ridicate ale carburanților s-au întâlnit, joi, 30 iunie, la benzinăria OMW din cartierul Mărăști.


 

Protestatarii au oprit mașinile în fața pompelor și nu au lăsat pe nimeni din spate să alimenteze.


 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Potrivit organizatorilor, OMW Mărăști este doar punctul de plecare al șoferilor. De acolo clujenii se vor deplasa în mai multe benzinării pentru a le bloca

„Sper sa ne găsim pe 30 iunie la protest și să încercăm să facem o schimbare! O să ne găsim la OMV în Mărăști mai spre seară, după ora 17:00, ca să poată ajunge și lumea care muncește. Vă rog să distribuiți prietenilor, cunoștințelor din Cluj. HAIDEȚI CĂ PUTEM! (…) Ne organizăm de acolo unde să meargă fiecare ca să le blocăm pe toate, măcar să încercăm”, a anunțat Laura Elena, organizatoarea protestului.


Guvernul a adoptat OUG pentru reducerea prețului la motorină și benzină

Ordonanţa privind reducerea cu 50 de bani a preţului la carburanţi va intra în vigoare în această noapte şi în perioada imediat următoare am putea să vedem companii care aplică actul normativ, a declarat joi ministrul Energiei, Virgil Popescu, la briefingul care a urmat şedinţei de Guvern în care a fost adoptată ordonanţa.

Potrivit acestuia, 25 de bani vor fi suportaţi de bugetul de stat, iar 25 de bani va fi o reducere comercială pe care, voluntar, o vor aplica lanţurile de benzinării în cazul în care doresc să obţină şi reducerea de 25 de bani de la bugetul de stat.


„Ordonanţa intră în vigoare în această noapte şi mă aştept ca în perioada imediat următoare să vedem în piaţă companii care aplică această ordonanţă. Să le lăsăm un termen scurt în aşa fel încât sistemele fiscale să poată fi actualizate şi să poată să reflecte aceste modificări”, a subliniat ministrul Energiei.

 

Sursă video: Denisa Lungu - Facebook Info Trafic Cluj-Napoca

CITEȘTE ȘI:

Protest contra prețurilor carburanților în Cluj-Napoca, la final de iunie. Șoferii vor bloca benzinăriile din oraș

Guvernul a adoptat OUG pentru reducerea prețului cu 50 de bani la motorină și benzină. Intră în vigoare la noapte

Ultimele Stiri
abonare newsletter