Economie

Guvernul a adoptat OUG pentru reducerea prețului cu 50 de bani la motorină și benzină. Intră în vigoare la noapte

Guvernul a adoptat ordonanța privind reducerea cu 50 de bani a prețului carburanților. Măsura va intra în vigoare în această noaptea.

Guvernul a adoptat ordonanța pentru reducerea prețului cu 50 de bani la carburanți / Foto: pixabay.com

 

 


Ordonanţa privind reducerea cu 50 de bani a preţului la carburanţi va intra în vigoare în această noapte şi în perioada imediat următoare am putea să vedem companii care aplică actul normativ, a declarat joi ministrul Energiei, Virgil Popescu, la briefingul care a urmat şedinţei de Guvern în care a fost adoptată ordonanţa.

 


Potrivit acestuia, 25 de bani vor fi suportaţi de bugetul de stat, iar 25 de bani va fi o reducere comercială pe care, voluntar, o vor aplica lanţurile de benzinării în cazul în care doresc să obţină şi reducerea de 25 de bani de la bugetul de stat.

„Ordonanţa intră în vigoare în această noapte şi mă aştept ca în perioada imediat următoare să vedem în piaţă companii care aplică această ordonanţă. Să le lăsăm un termen scurt în aşa fel încât sistemele fiscale să poată fi actualizate şi să poată să reflecte aceste modificări”, a subliniat ministrul Energiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter