Economie

Emerson deschide la Cluj un centru de instruire pentru clienții și angajații din întreaga Europă

Centrul de training, conceput pentru a susține atât instruirea în format fizic, cât și virtual, va găzdui prezentări și cursuri de instruire pentru clienții și angajații Emerson din întreaga Europă.

 

Emerson a inaugurat săptămâna aceasta un nou centru de instruire la sediul său de la Cluj, axat pe soluțiile avansate de măsurare Rosemount™ și Micro Motion™ ale companiei, utilizate în cadrul industriei farmaceutice, a apelor uzate, chimice și energetice. 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Fiecare dintre cele 12 stații de training dispune de sisteme video, echipamente și produse care reproduc condiții reale, oferind o experiență complet imersivă. Centrul poate instrui mai mult de 500 de angajați și clienți în fiecare an prin intermediul capacităților online și de la fața locului.

În colaborare cu instituțiile de învățământ locale, centrul de instruire va găzdui, de asemenea, studenți care explorează oportunități de carieră în cadrul companiei. Emerson are o colaborare strânsă cu Universitatea Babeș-Bolyai și cu Universitatea Tehnică, iar oficiali de la ambele universități au participat la evenimentul de inaugurare.


„Inaugurarea centrului de training de la Cluj consolidează angajamentul Emerson de a sprijini nevoile clienților noștri din întreaga Europă”, a declarat Jon Stokes, președintele grupului Emerson pentru activitățile sale de măsurare și instrumentație, care a participat și a ținut un discurs la deschiderea oficială. 

„Acest centru de instruire va contribui la pregătirea următoarei generații de profesioniști în domeniul digital și se va asigura că clienții noștri au expertiza necesară pentru a maximiza performanța tehnologiilor noastre, astfel încât facilitățile lor industriale să funcționeze cât mai sigur și mai eficient posibil.”


„Este o mare plăcere să vedem că una dintre cele mai importante companii care activează în Cluj-Napoca și unul dintre partenerii noștri strategici continuă să se dezvolte și să își diversifice activitățile în acest domeniu”, a declarat Prof. Dr. Adrian Petrușel, prorector cercetare, dezvoltare, inovare la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. 

„Noul centru deschis de Emerson la Cluj-Napoca este o confirmare a faptului că Emerson recrutează din universitățile clujene, și în special din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), precum și o validare a calității educației oferite studenților noștri”, a declarat Prof. Dr. în inginerie Daniela Popescu, prorector la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca. „În același timp, acest centru reprezintă o oportunitate pentru studenți și cadrele noastre didactice. Universitatea noastră pregătește generații de absolvenți talentați și vizionari, mulți dintre ei aflându-se în poziții cheie în companii precum Emerson. Suntem flexibili, deschiși și creativi în această relație și căutăm să susținem reciproc colaborarea noastră.”


Emerson a înființat prima sa unitate de producție la Cluj-Napoca în 2007, iar acum include patru centre de servicii funcționale, un hub de inginerie și șapte unități de producție. 

CITEȘTE ȘI:

Investiţie nouă la Emerson. Compania caută sute de electricieni

Scutire la impozit de 1,6 milioane euro de la Primărie pentru Emerson. Vor apărea noi locuri de muncă

Emerson îşi dublează capacitatea de producţie de la Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter