Economie

Bosch caută tineri cu rezultate academice excepționale pentru fabrica din Cluj

Peste 2.500 de tineri și-au arătat interesul față de program. 26 de tineri au fost admiși în program între 2014 și 2021, dintre care cinci ocupă în prezent roluri de conducere.

 

Bosch, lider în furnizarea de tehnologii și servicii, continuă formarea viitorilor lideri din organizație, prin lansarea înscrierilor în programul Junior Managers 2022. Programul se află deja la a noua ediție și a fost dezvoltat cu scopul de a oferi oportunități de dezvoltare accelerată absolvenților interesați de poziții de leadership, management și coordonare. 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

În 2022, programul oferă opt locuri tinerilor din toată țara, într-un format personalizat, în domeniile tehnic și comercial, într-una din locațiile Bosch din Cluj, Blaj și Timișoara. 

Junior Managers Program (JMP) se adresează tinerilor care își doresc să-și valorifice talentul în cadrul unui mediu profesional modern și competitiv, cu acces  la experiența internațională, care să constituie un punct de plecare solid pentru viitoarea lor carieră în Bosch. 


Pentru acest program, compania caută persoane care au finalizat studiile sau sunt pe cale să le termine, ori au deja o primă experiență profesională. În plus, experiența internațională sau cea în domenii de interes precum logistică, afaceri internaționale, producție, calitate sau financiar, reprezintă un avantaj. 

„În program intră tineri cu rezultate academice excepționale. Ne uităm însă cu atenție la experiențele acumulate în afara orarului academic”, a declarat Ramona Bădescu, group leader HR în cadrul Grupului Bosch în România și coordonator al programului. 


Pe lângă rezultatele academice excepționale, pentru reușita admiterii în program sunt necesare și abilități și competențe specifice. „Potențialul este ceea ce face diferența pe termen lung. În măsurarea potențialului, ne uităm la o sumă de trăsături precum curiozitate, autenticitate, empatie, comunicare, dar și abilități analitice”, a completat coordonatorul programului JMP în România.

Cu o durată de 24 de luni, programul se dovedește a fi o experiență transformatoare pentru participanți, atât datorită proiectelor complexe pe care cei admiși trebuie să le dezvolte, dar și a cadrului în care se desfășoară programul. 


Candidații vor fi implicați în diferite domenii de activitate din ariile comercială și tehnică, precum inginerie de producție sau calitate, contabilitate, logistică, și alte domenii similare. Scopul este de a dezvolta proiecte folosind tehnologii de ultimă generație cu aplicabilitate imediată în cadrul companiei.

În funcție de profilul și experiența profesională, dar și de interesul și competențele pe care participanții vor să le dezvolte, aceștia urmează un plan personalizat de învățare și muncă ce include de la patru până la șase stații diferite, dintre care o experiență internațională. 


În procesul de admitere în programul din 2022 sunt deschise opt locuri, dintre care patru la fabrica Bosch din Cluj, dedicată componentelor electronice auto, două la fabrica Bosch din Blaj, unde se dezvoltă tehnologii industriale și soluții de mobilitate, și alte două locuri la Bosch Service Solutions din Timișoara, divizie ce oferă servicii de business și soluții de externalizare a proceselor de afaceri. 

Toți participanții în program au acces la tehnologii și paradigme de lucru de ultimă generație, precum Industria 4.0 și cloud engineering pentru formarea viitorilor experți în domeniul tehnic sau AIoT (Inteligența Artificială combinată cu Internetul lucrurilor) și conectivitate pentru soluții de mobilitate și conducere autonomă. 

„Privind retrospectiv, pot spune acum că programul JMP este cel mai bun lucru ce mi s-a întâmplat din punct de vedere profesional. Experiența dobândită prin rotația avută în departamentele comerciale mi-a oferit o perspectivă generală a întregului sistem comercial. Relațiile create cu persoane din întreaga lume, în special din stagiul extern din Anderson, Carolina de Sud, mă ajută în demararea noilor proiecte și a îmbunătățirilor ce le întreprind,” a declarat Andrei, absolvent al programului JMP, în prezent group leader în logistică la Fabrica Bosch din Blaj.

Programul include beneficii specifice stilului modern de lucru, precum și posibilitatea de a lucra în regim de telemuncă. Programul JMP are o durată de maxim 24 de luni, însă are la bază un contract de muncă pe o perioadă nedeterminată, iar data intrării în program este flexibilă. Absolvenții programului își cresc șansele de a ocupa poziții cu rol de conducere după încheierea programului. 

CITEȘTE ȘI:

Bosch mizează pe modelul învățământului dual și crește numărul oportunităților pentru elevi

Peste 300 de locuri de muncă disponibile la fabrica Bosch din Jucu, Cluj

Bosch a deschis oficial a treia hală de producție la Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter