Economie

Încep înscrierile în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice. Ce valoare au voucherele?

De vineri încep înscrierile în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice. Se pot cumpăra maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, frigidere cu voucherele primite.

Încep înscrierile în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice / Foto: depositphotos.com Încep înscrierile în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice / Foto: depositphotos.com

 

 


Persoanele fizice se pot înscrie începând de vineri, ora 10:00, în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice, pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase şi frigiderele/congelatoarele, informează miercuri Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

 


Conform sursei citate, bugetul primei etape este de 25 milioane de lei, iar selecţia voucherelor se face în perioada 24 iunie 2022, ora 10:00 - 30 iunie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Persoanele fizice se mai pot înscrie în program prin crearea contului de utilizator până joi, 23 iunie, ora 23:59, în aplicaţia informatică disponibilă pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu - www.afm.ro.


În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează: 

  • 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puţin noua clasă energetică C; 
  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D şi 
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E.

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.


După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

„Rabla” local, lansat la 1 iulie! Programul ar putea finanța cumpărarea de biciclete și trotinete electrice

Nou program „Rabla”. Minim 3.000 de lei pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani

Ultimele Stiri
abonare newsletter