Național

Nou program „Rabla”. Minim 3.000 de lei pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani

Un nou program „Rabla”, prin care cei care îşi casează maşinile mai vechi de 15 ani pot primi primă de cel puţin 3.000 de lei, fără a fi obligaţi să cumpere o mașină nouă, va debuta pe 1 iulie.

Un nou program „Rabla” va debuta pe 1 iulie. Un nou program „Rabla” va debuta pe 1 iulie.

 

 


Anunțul a fost făcut joi, într-o conferinţă de presă, de către ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

 


„Venim cu încă un program care va porni pe 1 iulie dacă totul merge bine şi reuşim să ne înţelegem cu autorităţile publice locale. Un program Rabla local care va scoate sute de mii de maşini vechi din circulaţie. Vom asigura o primă de cel puţin 3.000 de lei pentru maşinile casate fără obligaţia de a fi cumpărate maşini noi. Azi dimineaţă am avut o discuţie cu domnul ministru Cseke (Cseke Attila, ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, n.r.) despre reţeaua naţională de staţii de încărcare.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Aici, veştile bune vin şi din partea Ministerului Dezvoltării, pentru că de acolo vor fi finanţate peste 15.000 de staţii de încărcare până în 2026, prin PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, n.r.). Noi am pus, astăzi, în consultare publică, Ghidul pentru următorul apel de proiecte din partea autorităţilor publice locale pentru staţiile de putere normală sau mică”, a menţionat Tanczos.

Oficialul a adăugat că, pe termen mediu şi lung, va fi nevoie de foarte multe staţii de încărcare pentru maşini electrice în zonele rezidenţiale, iar autorităţile au un plan bine stabilit în vederea dezvoltării acestei industrii.


„Eu sunt convins de faptul că va fi nevoie, pe termen mediu şi lung, de foarte multe staţii în zona rezidenţială, unde în timpul nopţii, în parcările de lângă blocuri pot fi încărcate maşinile electrice. Avem o viziune foarte clară şi un plan foarte bine gândit de susţinere a acestei industrii, a acestei revoluţii prin care parcul auto din România va fi schimbat radical în câţiva ani”, a afirmat ministrul Mediului.

CITEȘTE ȘI:

Lotul Nădășelu – Poarta Sălajului al A3, șanse maxime de deschidere la termenul din PNRR

Ultimele Stiri
abonare newsletter