Auto

Piața auto românească a înregistrat în februarie cel mai semnificativ avans al vânzărilor auto din Europa

Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi în Europa au scăzut cu 5,4% în februarie, înregistrând un declin consecutiv de opt luni. Portugalia, Grecia şi România se află printre țările care au înregistrat cea mai mare creștere a numărului de mașini înmatriculate.

Piața auto românească a înregistrat în februarie cel mai semnificativ avans al vânzărilor auto din Europa/ FOTO: depositphotos.com Piața auto românească a înregistrat în februarie cel mai semnificativ avans al vânzărilor auto din Europa/ FOTO: depositphotos.com

 

 


Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au scăzut cu 5,4% în februarie, la 804.028, a opta lună de declin consecutiv, arată datele publicate joi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), Portugalia, Grecia şi România raportând cel mai semnificativ avans.

 


Datele statistice sunt valabile pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.
 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


 

Piața auto din România, în creștere cu peste 24%

În februarie, piaţa auto din România a înregistrat o creştere cu 24,9%, fiind înmatriculate 8.616 de autoturisme în februarie, faţă de 6.897 de vehicule în perioada similară din 2021. Portugalia şi Grecia au raportat luna trecută un avans de 39,2% şi, respectiv, 27,8%.


Principalele cinci pieţe europene au avut evoluţii mixte în februarie, de la scăderi de 22,6% în Italia şi de 13% în Franţa, la creşteri de 15% în Marea Britanie, 6,6% în Spania şi 3,2% în Germania.

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au scăzut în primele două luni din acest an cu 3,9%, fiind livrate aproximativ 1,62 milioane de vehicule, faţă de 1,69 milioane de unităţi în perioada similară din 2021.


Piaţa auto din România a înregistrat o creştere cu 39,2% în perioada ianuarie - februarie 2022, fiind înmatriculate 17.953 de autoturisme, faţă de 12.901 vehicule în perioada similară din 2021.

Principalele cinci pieţe europene au avut evoluţii mixte în perioada ianuarie - februarie 2022, de la scăderi de 21,1% în Italia şi 15,7% în Franţa, la creşteri de 23% în Marea Britanie, 4,2% în Spania şi 5,6% în Germania.

Declinul din 2022 vine pe fondul deficitului global de semiconductori şi al perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, precizează ACEA.

În sectorul auto din UE sunt 12,7 milioane de angajaţi (direct şi indirect), reprezentând 6,6% din toate locurile de muncă din blocul comunitar. De asemenea, 11,5% din locurile de muncă din industria UE - aproximativ 3,5 milioane - sunt în sectorul auto, conform datelor ACEA.

 

Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Care au fost cele mai vândute mașini în 2021, în România? TOP cele mai căutate mărci de autoturisme

Ultimele Stiri
abonare newsletter