Auto

Un șofer i-a uimit pe inspectorii RAR: și-a improvizat propriul eleron. Mașina era pregătită de zbor. FOTO

Inspectorii RAR au rămas uimiți, din nou, de invențiile șoferilor români. În Tulcea, un șofer a vrut să își omologheze un eleron realizat din corniere metalice, pe care l-a montat pe mașină.

Un șofer i-a uimit pe inspectorii RAR: și-a improvizat propriul eleron / Foto: RAR - Facebook Un șofer i-a uimit pe inspectorii RAR: și-a improvizat propriul eleron / Foto: RAR - Facebook

 

 


Registrul Auto Român (RAR) face apel la șoferi să nu își mai improvizeze diverse sisteme pe mașini care ar putea reprezenta un pericol în trafic.

În Tulcea, un șofer și-a inventat propriul eleron (care se aseamănă cu o aripă de avion) și l-a montat pe portbagajul mașinii.


„Stim că deja vă zboară gândul la weekend și, pentru că vorbim despre zbor, vă prezentăm acest autovehicul care a venit la RAR Tulcea pentru omologarea elementului de caroserie. Materiale necesare pentru confecționare: burghiu pentru metal, cornier metalic și colțare pentru polițe din magazinele de bricolaj, improvizații, câteva șuruburi cu piuliță și multă inconștiență.

Totuși, dincolo de aspectul mașinii, vă rugăm să conștientizați că astfel de elemente de caroserie confecționate artizanal pot fi un pericol pentru siguranța traficului și a pietonilor, dar nici nu pot îmbunătăți performanțele vehiculului. Despre sancțiunile pe care le riscați nici nu mai vorbim...


Un astfel de element nu îndeplinește, din punct de vedere tehnic, normele pentru certificarea produselor și nici nu a fost supus verificărilor necesare pentru omologarea de tip a produsului, iar colegii noștri au decis că această improvizație nu întrunește condițiile care stau la baza omologării”, a scris Registrul Auto Român pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:

Un șofer din Cluj și-a legat roata cu o funie și a mers la RAR pentru a-și recupera talonul

Sute de rable periculoase circulă pe străzile din Cluj. Care sunt cele mai grave probleme tehnice

Ultimele Stiri
abonare newsletter