Artă & Cultură

Șase filme ale regizorilor clujeni, în Competiția Locală TIFF. Câștigătorul, premiat cu 1.500 euro

Șase scurtmetraje înscrise în Competiția Locală TIFF 2022 au fost selectate ca finaliste. Câștigătorul competiției va primi un premiu de 1.500 de euro și servicii de producție în valoare de 15.000 de euro.

Șase filme ale regizorilor clujeni, în Competiția Locală TIFF 2022 / Foto: TIFF - Facebook Șase filme ale regizorilor clujeni, în Competiția Locală TIFF 2022 / Foto: TIFF - Facebook

 

 


De 13 ani, în cadrul Competiției Locale, Festivalul Internațional de Film Transilvania promovează și premiază cineaștii clujeni, oferindu-le șansa de a-și vedea cele mai recente producții pe marele ecran.

 


Anul acesta, șase dintre scurtmetrajele înscrise au fost selectate ca finaliste.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Filmele realizate de profesioniști sau amatori originari din Cluj sau care locuiesc, studiază ori lucrează în aria geografică a județului vor fi proiectate la Gala Competiției Locale, marți, pe 21 iunie, de la ora 19:30, la Universitatea Sapientia, transmit organizatorii TIFF.


Intrarea la Gala Competiției Locale va fi gratuită, în baza unei rezervări online.

Premiu în valoare de 1.500 eruo

Câștigătorul Competiției Locale TIFF va primi un premiu în valoare de 1.500 euro, oferit de Banca Transilvania, și servicii de producție în valoare de 15.000 de euro pentru următorul proiect de film al regizorului, acordate de Numa Film.


Juriul din care vor face parte, la această ediție, regizorul Florin Piersic Jr și producătorii Gabriela Suciu și Radu Stancu, va acorda și o Mențiune Specială - servicii de post-producție în valoare de 7.000 de euro, oferite de Numa Film.

Câștigătorul Competiției Locale va fi recompensat și cu premiul oferit de Leonidas, partener de tradiție al proiectului, care la fiecare ediție dăruiește câștigătorului ciocolată pentru un an de zile.

Finaliștii Competiției Locale:

  1.  Emilia Hosu are H.I.V, r. Ioana Păun
  2.  Dragoste în vremea coronei/ Szerelem a korona idején, r. Szucher Ágnes-Bernadett,
  3.  Viitor anterior/ Futur antérieur, r. Maria Bega,
  4.  Adél, r. Lukács Gergely
  5. Anticamera/ The Antechamber, r. Mihai Gligan, Jasmina Cloșcă
  6.  Suborbital, r. Sós Timothy

CITEȘTE ȘI:

Ambasada Rusiei face reclamă filmelor rusești de la TIFF și ignoră că festivalul se desfășoară sub deviza „Faceți filme, nu război”

TIFF 2022. Delicatese culinare din Ucraina pe strada Potaissa. Chef Adrian Hadean va găti alături de bucătarii din țara vecină

Ultimele Stiri
abonare newsletter