Artă & Cultură

Spectacole gratuite de teatru pentru copiii refugiați din Ucraina, la Cluj-Napoca

Familiile și copiii din Ucraina, care se află în Cluj-Napoca, vor avea acces gratuit la spectacole de teatru de păpuși, la Teatrul „Puck” din municipiu.

Spectacole gratuite de teatru pentru copiii refugiați din Ucraina, la Cluj-Napoca/ Foto: Teatrul „Puck” Spectacole gratuite de teatru pentru copiii refugiați din Ucraina, la Cluj-Napoca/ Foto: Teatrul „Puck”

 

 


Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca le oferă copiilor și familiilor din Ucraina care se află în această perioadă la Cluj-Napoca posibilitatea de a lua parte gratuit la spectacole. Instituția se alătură astfel inițiativei „Cluj for Ukraine”, alături de autorități și ONG-uri locale.

 


Începând din 3 aprilie, la fiecare spectacol de duminică, de la ora 12.30, precum și la cele programate în zilele de marți, de la ora 18, sunt rezervate câte 20 de locuri pentru copii și familia din Ucraina, care au parte și de intrare gratuită. Următorul spectacol din această serie este „Vasilache și Marioara în jurul lumii”, cu regia, scenariul și ilustrația muzicală semnate de Ionuț Constantinescu, care va fi prezentat la sediul Teatrului „Puck” (str. Ion. I. C. Brătianu, nr. 23) marți, 5 aprilie, de la ora 18.

Reprezentație dedicată ucrainenilor

De asemenea, joi, 7 aprilie, de la ora 18, membrii noii comunități ucrainiene de la Cluj sunt așteptați la o reprezentație care le este dedicată în exclusivitate. Este vorba de „Scufița Roșie și lupul cel flămând”, după Frații Grimm, cu adaptarea scenică, regia și interpretarea lui Ion Iurcu.


Un păpușar-povestitor acompaniază în aventurile sale o fetiță căreia i se spune și Scufița Roșie. Este un spectacol interactiv, în care un singur actor dă viață tuturor personajelor. Acțiunea urmează firul poveștii bine-cunoscute, iar, pe alocuri, dialogurile sunt înlocuite cu muzică. Spectacolul va avea loc în limba română, cu fragmente în limba rusă.

Totodată, duminică, 10 aprilie, de la ora 12.30, vor fi rezervate 20 de locuri pentru familii ucrainiene la spectacolul „Fata babei și fata moșneagului”, după Ion Creangă, în regia Angelicăi Pamfilie.


Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii.

Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck", unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck", un eveniment dedicat întregii familii.

CITEȘTE ȘI:

Hotelul Granata, deținut de Neluțu Varga, primește de astăzi refugiați din Ucraina

Au fost aprobate proiectele prin care Primăria Cluj-Napoca oferă sprijin financiar pentru Ucraina. Emil Boc: „Suntem consternați de atrocitățile de acolo”

Ultimele Stiri
abonare newsletter