Artă & Cultură

Peste 12 milioane de lei pentru instituțiile de cultură din Cluj, din fondul de rezervă al Guvernului.

Filarmonica de Stat Transilvania, Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca și Teatrul Național „Aureliu Manea” din Turda au primit o finanțare de peste 12 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului.

Concert simfonic Filarmonica de Stat Transilvania/Foto: Filarmonica de Stat Transilvania Facebook.com Concert simfonic Filarmonica de Stat Transilvania/Foto: Filarmonica de Stat Transilvania Facebook.com

 

 


Joi, Guvernul a aprobat alocarea sumei de 218 milioane lei pentru finanţarea a 68 de instituţii de cultură din țară. Din acești bani, 12,8 milioane de lei ajung la instituțiile de cultură din Cluj. 

 


Prin adresa nr. 47.618/04.12.2023, Consiliul Județean Cluj a transmis solicitarea pentru alocarea unor sume pentru Filarmonica de Stat Transilvania și pentru Teatrul de Păpuşi „Puck” Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI: 
2024 aduce investiții în clădiri de patrimoniu și instituții de cultură. Bani pentru Teatrul Național Cluj-Napoca.

Prin adresa nr. 46.993/04.12.2023, Primăria Municipiului Turda a transmis solicitarea pentru alocarea unor sume pentru Teatrul Național „Aureliu Manea” Turda.


Repartizarea sumelor pentru finanţarea instituţiilor publice de spectacole din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale ale unităţilor administrativteritoriale din judeţe, respectiv teatre, opere şi filarmonici:
-Filarmonica de Stat Transilvania - 7.290.000,00 lei.
-Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca - 1.605.000,00 lei.
-Teatrul Național „Aureliu Manea” Turda - 3.900.000,00 lei.

„Sumele repartizate se utilizează exclusiv pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea autorităților administrației publice locale ale unităților administrativ-teritoriale din județe, respectiv teatre, opere și filarmonici”, se arată în proiectul aprobat de Guvern


În termen de cinci zile de la data publicării hotărârii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei virează sumele prevăzute în conturile distincte de venituri ale unităţilor administrativ-teritoriale.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Teatrul Național din Cluj va intra într-un amplu proces de modernizare. Raluca Turcan, mesaj de la Cluj: „Aceste investiții sunt prioritate zero”.

Teatrul „Aureliu Manea” din Turda a devenit teatru național

abonare newsletter