Artă & Cultură

Săptămâna Culturală Japoneză, la NTT DATA! Mai mulți copii orfani din Cluj vor învăța despre cultura japoneză

Săptămâna Culturală Japoneză are loc în weekend la NTT DATA. Copiii orfani de la Casa de tip familial „Căsuța Bucuriei” din Cluj-Napoca vor învăța despre cultura japoneză.

Activități de Săptămâna Culturală Japoneză la NTT DATA / Foto: captură ecran - NTT DATA Activități de Săptămâna Culturală Japoneză la NTT DATA / Foto: captură ecran - NTT DATA

 

 


NTT DATA Romania va fi gazda unor manifestări organizate în cadrul Săptămânii Culturale Japoneze a UBB, sâmbătă, 19 noiembrie.

 


Evenimentul se va desfășura în Amfiteatrul NTT DATA Romania, în prezența E.S. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, Yoshino Naito, Atașat Cultural al Ambasadei Japoniei în România și a Mariei Metz, CEO NTT DATA Romania.

Invitații speciali ai acestui eveniment vor fi copiii de la Casa de tip familial „Căsuța Bucuriei”, din Cluj-Napoca, care vor petrece o zi specială alături de organizatori, descoperind detalii inedite despre cultura japoneză.


Competiție de Tosenkyo în premieră

De asemenea, la NTT DATA va avea loc și o competiție de Tosenkyo sâmbătă, un joc tradițional japonez popularizat în urma cu 250 de ani, în era Edo. În prezent este practicat de amatori și de geishe. Este un joc simplu cu trei componente principale: evantaie, fluture (țintă) și pernă (bază de lemn). De la distanță, jucătorii lasă evantaiele să zboare spre țintă. Punctele se calculează după poziția
celor trei componente.

Centrul Cultural Japonez al Universității Babeș-Bolyai este cel care organizează prima competiție de acest fel din România, la sediul NTT DATA. Participarea este gratuită, fără înregistrare, însă numărul participanților este limitat după oră: ultima aruncare este la ora 15:30, iar copiii au prioritate.


Compania EBS Romania a fost fondată în anul 2000 în Cluj-Napoca și a fost preluată de concernul japonez Nippon Telegraph and Telephone (NTT) în anul 2013. Denumirea companiei a fost schimbată în NTT DATA Romania după doi ani, în 2015. 

CITEȘTE ȘI:

„Innovation Science Café”, un spațiu de lucru informal destinat studenților UBB, inaugurat la NTT DATA

Programe de studii UBB în limba germană, susținute de NTT DATA și Porsche: o perspectivă nouă care vizează IT-ul și managementul afacerilor

abonare newsletter