Artă & Cultură

Record de spectatori la Opera Aperta. Aproape 15.000 de persoane au participat la spectacole

Prima ediție post-pandemică Opera Aperta a marcat un nou record ca număr de spectatori și resurse implicate. Aproape 15.000 de spectatori au participat la spectacolele din programul singurului festival din România ce și-a propus să aducă muzica de operă în mainstream.

Prima ediție post-pandemică Opera Aperta a marcat un nou record ca număr de spectatori și resurse implicate/ Foto: Opera Aperta

 

Vedeta festivalului a fost spectacolul Luxuria. 4000 de oameni s i-au dorit sa asiste la spectacolul-senzație pus în scena de Barcelona Flamenco Ballet , în viziunea lui David Gutierrez, unul dintre cei mai buni dansatori ai acestui stil, la nivel mondial. 


 

Pariu câștigat pentru echipa artistica a operei clujene cu Ride on Harmony, spectacol experiment în care cinci soliști-motocicliști, acompaniați de celebrul pianist Mihai Diaconescu, au intrat pe scenă direct pe motociclete. Aplauzele celor 3500 de spectatori prezenți au fost completate de turația miilor de cai putere ai celor 250 de motociclete adunate în Piața Unirii. Chiar și sub o ploaie continuă , peste 3000 de clujeni au savurat La Negra Noche și au oferit cu generozitate ovațiile lor la final. 


 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

„Suntem recunoscători publicului pentru că a revenit lângă noi după doi ani de pandemie și restricții, pentru că, împreună, am reușit să punem în scenă cinci seri memorabile”, a spus Florin Estefan, directorul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. 


Opera Aperta, evenimentul care a adunat în cele cinci zile de festival, aproximativ 15.000 de spectatori, s-a bucurat de prezența unor invitați speciali de talie mondială , obișnuiți ai marilor scene ale lumii: pianistul Mihai Diaconescu, dirijorul Cristian Spătaru, baritonul George Petean și soprana Valentina Boi. Mai mult, în premieră în România, Opera Națională Română din Cluj-Napoca a intrat în grupul select al marilor branduri culturale cu o linie proprie de merchandise. Produsele au fost create de designerul Ovidiu Pop, care are în portofoliu colaborări cu mari case de moda precum Dior, Veja și Stella Luna Italia. 

Despre Opera Aperta 

Festivalul Opera Aperta este un eveniment al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, aflat la a VI-a ediție. Din 2015, spectatorii au cunoscut opera și artiștii într-un mod aparte, dincolo de granița imaginară a sălii de spectacol, pe scene ridicate în locații neconvenționale din oraș . Spectacole lirice precum Carmen de G. Bizet, Nabucco și La Traviata de G. Verdi, concertul La Negra Noche, dar și spectacolul de balet Lacul lebedelor de P. I. Ceaikovski, montat pe scena plutitoare a Lacului Chios din Parcul Central, au ajutat publicul să (re)descopere opera într-un format inedit.


 

CITEȘTE ȘI:

Opera Aperta revine în Piața Unirii, săptămâna aceasta. Ce spectacole se vor juca pe scena din centru?

Opera din Odesa interpretează în stradă Corul Robilor din Nabucco. VIDEO

abonare newsletter