Administrație

Când începe modernizarea Pieței Avram Iancu? Emil Boc: „Avem pregătită documentația”

Primarul Emil Boc a anunțat încă din martie 2021 că un concurs de soluții va fi organizat pentru reamenajarea Pieței Avram Iancu. El a reiterat recent că, în niciun caz, statuia lui Avram Iancu nu va fi mutată.

Primarul Emil Boc a anunțat încă din martie 2021 că un concurs de soluții va fi organizat pentru reamenajarea Pieței Avram Iancu Primarul Emil Boc a anunțat încă din martie 2021 că un concurs de soluții va fi organizat pentru reamenajarea Pieței Avram Iancu

 

 


Potrivit edilului, certificatul de urbanism pentru modernizarea Pieței Avram Iancu a fost eliberat deja, cu scopul realizării unui studiu de fezabilitate pentru regândirea spațiului public și al circulațiilor. Pentru această etapă a investiției, în bugetul local pentru anul 2022, sunt prevăzuți 200.000 de lei.

 


„Avem pregătită documentația de modernizare, proiectul este inclus în bugetul pe anul acesta, fie prin concurs de soluții, fie cu un plan de modernizare, specialiștii ne vor spune cum anume”, a declarat primarul Emil Boc, la un post local de radio.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Primarul Emil Boc declara, în urmă cu un an, că un concurs de soluții va fi organizat pentru reamenajarea Pieței Avram Iancu, despre care consideră că este „prizoniera anilor 2000”, dând însă asigurări că statuia lui Avram Iancu nu va fi în niciun caz mutată de acolo. 


„Nu îmi place cu arată, este o zonă prizonieră a anului 2000. Este o piață care nu este utilizată. Vreau să devină la fel de frecventată ca Piața Unirii, să aibă un fel de vino-încoace. Vă asigur, cât sunt eu primar, nu se atinge nimeni de statuia lui Avram Iancu”, a declarat primarul.

„Un proiect nou este modernizarea, printr-un concurs de soluții a Pieței Avram Iancu. Acest spațiu extraordinar al Clujului, care se circumscrie în spațiul dintre Teatrul Național, cu Piața Avram Iancu, cu Catedrala Ortodoxă, cu statuia lui Avram Iancu, până la parcul din spatele Teatrului și până la scuarul CEC, se modernizează Bulevardul 21 Decembrie și tot acest spațiu va fi modernizat, atât cu linii dedicate pentru transportul în comun pe o parte și extinderea celei existente, de asemenea, spațiul din fața catedralei și iluminatul monumental al acesteia - dacă Catedrala Mitropolitană ne va permite, noi oferim acest sprijin - astfel încât acest spațiu să devină unul european, deschis, modern, așa cum îi stă bine unui centru european”, a mai spus Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

Piața Avram Iancu se va schimba radical. Boc: „Nu îmi place deloc cum arată. Cât sunt eu primar, Avram Iancu rămâne acolo”

Ultimele Stiri
abonare newsletter