Administrație

„O masă caldă” pentru elevii de la patru școli din Cluj-Napoca. Ce unități sunt incluse în program?

Programul „O masă caldă la școală” urmează să fie implementat în patru unități de învățământ din municipiu. Elevii vor primi zilnic un pachet sau o masă caldă.

„O masă caldă” pentru elevii clujeni. „O masă caldă” pentru elevii clujeni.

 

 


Primarul Emil Boc a transmis, joi, că municipalitatea susține cu aproape 300.000 euro implementarea programului la cele patru școli.

 


„Guvernul României a aprobat în ședința de joi proiectul-pilot «Masa caldă» în 150 de școli din țară. Prin proiectul-pilot aprobat se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar elevilor constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar. La Cluj-Napoca au fost incluse 3 școli în program. Primăria Cluj-Napoca susține demersul și propune majorarea cuantumului pentru o masă de la 10 la 15 lei, sprijinind de asemenea «O masă caldă» în integralitate pentru cea de-a patra - Școala Gimnazială «Traian Dârjan»”, a precizat edilul clujean.

În vederea implementării programului, urmează să fie convocată o ședință extraordinară de Consiliu local pentru aprobarea proiectului.


Școlile în care va fi implementat programul „O masă caldă la școală”:

- Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” (buget suplimentat)
- Colegiul de Servicii în Turism „Napoca” (buget suplimentat)
- Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” (buget suplimentat)
- Școala Gimnazială „Traian Dârjan” (program susținut în integralitate de Primărie)

CITEȘTE ȘI:

Primăria vrea „să boteze” o stradă din Cluj-Napoca „Nicolae Paulescu”. Omul de știință, militant al exterminării evreilor

abonare newsletter