Administrație

Clujenii, chemați la dezbaterea publică privind bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2022

Dezbaterea publică privind proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2022 va avea loc online, joi, 27 ianuarie.

Clujenii, asțeptați la dezbaterea publică privind bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2022 Clujenii, asțeptați la dezbaterea publică privind bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2022

 

 


„Joi, 27 ianuarie 2022, de la ora 17.00 va avea loc dezbaterea publică online având ca temă Proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2022. Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterii vor fi înscrise pe platforma online de videoconferință, pe baza unui formular completat online pe site-ul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, începând de marți, 25 ianuarie ora 12.00 până înainte cu minimum 4 ore de ora stabilită pentru începerea ședinței”, au transmis reprezentanții primăriei Cluj.

 


Formularul poate fi completat de cei care doresc să se înscrie la luarea cuvântului AICI.

Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere în perioada 12 -27 ianuarie 2022 la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier, în atenția Direcției Economice.


Peste 430 de milioane de euro, bugetul pentru anul 2022

 

Bugetul stabilit pentru anul 2022 este de peste 430 de milioane de euro, în creștere cu 1,13% față de anul 2021.


Printre proiectele importante care ar trebui să fie finalizate în acest an se numără cel al Bulevardului 21 Decembrie, a Bazei Sportive „La Terenuri”, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru noul cartier Sopor, reabilitarea termică a 20 de blocuri, modernizarea Parcului Ștefan cel Mare și a Parcului Farmec, realizarea unui nou corp de clădire la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” sau crearea de noi locuri pentru biciclete. 

Printre proiectele care continuă în acest an, dar nu vor fi finalizate, se află Podul Răsăritului, Podul Armătura și Podul Feroviarilor, reabilitarea zonei străzii Mihail Kogălniceanu, modernizarea platoului Sălii Sporturilor ori reabilitarea malurilor Someșului în zona Grigorescu-Plopilor.


De asemenea, se vor organiza licitații publice pentru obiective majore precum Centura metropolitană și metrou, Parcul Est, modernizarea Parcurilor Primăverii,14 iulie și Zorilor, dar și pentru proiectul Park&Ride-ului la aeroport sau amenajarea Cetățuiei.

Conform municipalității, cu banii din bugetul anului 2022, se vor realiza și finaliza în acest an cel puțin 500 de noi locuri pentru biciclete și spații securizate în valoare de peste 2.500.000 lei.

 

Proiectul de buget pentru anul 2022 poate fi consultat AICI.

 

CITEȘTE ȘI:

În ce proiecte vor fi investiți banii Primăriei Cluj-Napoca în 2022? Peste 430 de milioane de euro, bugetul pe acest an

abonare newsletter