Administrație

Patru drumuri din județul Cluj, în lungime de 50 km, vor fi modernizate

Aproape 50 de kilometri de drumuri județene vor fi modernizate. Astfel, sectoarele de la Gârbău la Leghia sau din Gura Râșca până în Măguri Răcătău vor oferi o siguranță rutieră sporită în urma lucărilor de modernizare.

Patru drumuri județene din Cluj, în proces de modernizare/Foto: Consiliul Județean Cluj Patru drumuri județene din Cluj, în proces de modernizare/Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a încheiat patru noi contracte de lucrări de întreținere a drumurilor județene

 


Acestea vizează circa 47 de km care se adaugă celor 95,4 km pentru care au fost deja semnate contracte 

Patru noi contracte de execuție a lucrărilor cuprinse în Programul de lucrări de întreținere curentă și periodică a unor drumuri județene pentru anul 2024 au fost semnate recent.  


Lucrările urmează să se desfășoare pe patru sectoare de drum în lungime însumată de 47 de kilometri, situate pe patru drumuri județene, și au scopul de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de circulație, precum și de a oferi o siguranță rutieră sporită.

CITEȘTE ȘI: 
30 de drumuri și sectoare de drumuri județene, modernizate sau întreținute în 2023. VEZI LISTA.

„Ceea ce urmărim este ca prin intermediul lucrărilor de întreținere pe care le vom derula să îmbunătățim starea drumurilor pe care le avem în administrare, conștienți fiind că aceasta reprezintă o condiție de bază a impulsionării dezvoltării economico-sociale a întregului județ”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 


Operațiunile vor consta în lucrări de întreținere a platformei drumului, de asigurare a scurgerii apelor și a esteticii rutiere, dar și lucrări de asfaltare pe sectoare, acolo unde situația o impune. Contractele încheiate vizează următoarele drumuri județene: 
1.       DJ 108C Gârbău – Aghireș – Leghia – DN 1, de la km 0+000 la km 22+450;
2.       DJ 182E Chiuiești – Mănăstirea Cășiel, de la km 0+000 la km 7+000;
3.       DJ 103V (DJ 107M) – Vălișoara – DJ 107L, de la km 9+300 la km 16+541;
4.       DJ 107S Gura Râșca – Măguri Răcătău, de la km 0+000 la km 11+000.

Aceste noi contracte de lucrări de întreținere se adaugă celor zece deja semnate de Consiliul Județean Cluj în cursul săptămânii trecute și care vizează 11 sectoare de drum în lungime însumată de 95,475 kilometri, situate pe opt drumuri județene.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

30 de drumuri și sectoare de drumuri județene, modernizate sau întreținute în 2023. VEZI LISTA.

abonare newsletter