Administrație

Pistele de biciclete pe Calea Turzii și Observatorului mai așteaptă. Licitația, anulată din cauza lipsei ofertelor.

Licitația pentru amenajarea de piste de biciclete pe Calea Turzii și pe strada Observatorului a fost anulată. Nicio ofertă nu a fost depusă până la termenul limită.

Pistele de biciclete de pe Calea Turzii și strada Observatorului vor întregi rețeaua velo din oraș. Foto: monitorulcj.ro Pistele de biciclete de pe Calea Turzii și strada Observatorului vor întregi rețeaua velo din oraș. Foto: monitorulcj.ro

 

 


Contractul, estimat la 4,6 milioane de lei și finanțat cu bani din PNRR, a fost lansat în licitație luna trecută de Primăria Cluj-Napoca. Până luni, 5 februarie, la data limită pentru depunerea ofertelor, nicio ofertă nu a fost înregistrată, licitația fiind automat anulată. 

 


Pistele de biciclete vor avea o lungime de 3,6 km și vor favoriza mijloacele de transport alternativ, fără a afecta circulația. Amenajarea pistelor de bicicletă pe cele câteva artere din oraș, cu scopul de a favoriza mijloacele de transport alternativ, dar fără a afecta circulația, va contribui la realizarea unei conexiuni mai bune între cartiere. Investiția a fost inclusă și în proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca pe anul acesta.

Potrivit proiectului, trama stradală pe străzile Observatorului și Calea Turzii vor fi reconfigurate. Pistele de biciclete vor fi adiacente părții carosabile. În luna noiembrie 2023, Primăria a emis autorizația de construire pentru acest obiectiv. 


Durata de execuție a lucrărilor este estimată la 12 luni de la data începerii efective, situație în care perioada de valabilitate a autorizaţiei se extinde pe întreaga durată de execuţie a lucrărilor autorizate. Anterior, consilierii locali din Cluj-Napoca au aprobat proiectele de hotărâre privind amenajarea de piste de biciclete în oraș, atât pe Calea Turzii-str. Observatorului, cât și pe strada Drumul Sfântul Ion.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vor apărea piste de biciclete pe Calea Turzii-strada Observatorului și Drumul Sfântul Ioan

Ultimele Stiri
abonare newsletter