Administrație

Clujul, lider la nivel european în ceea ce privește tranziția verde. Boc: „Este o recunoaștere a capacității noastre de a lucra împreună”.

Cluj-Napoca a primit titlul EU Mission Label pentru orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic, ceea ce reprezintă o recunoaștere a eforturilor orașului de a gândi un plan complex pentru tranziția verde.

Valencia: Festivitatea de decernare a titlului pentru EU Mission Label-Climate Neutral&Smart Cities/Foto: Emil Boc Facebook.com Valencia: Festivitatea de decernare a titlului pentru EU Mission Label-Climate Neutral&Smart Cities/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Edilul Emil Boc a primit, în numele comunității clujene, placheta EU Mission Label–Climate Neutral&Smart Cities–Misiunea Uniunii Europene pentru orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic.

 


După cum a arătat primarul Emil Boc în mesajul său, acest titlu este o recunoaștere a angajamentului de creștere a calității vieții prin implementarea politicilor europene legate de tranziția verde, aspect ce plasează municipiul Cluj-Napoca în primele 10 orașe din Uniunea Europeană.

„În numele comunității noastre am primit vineri, 12 ianuarie, la Valencia - Capitala Verde Europeană 2024, placheta EU Mission Label - Climate Neutral & Smart Cities - Misiunea Uniunii Europene pentru orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic. 


Valencia: Festivitatea de decernare a titlului pentru EU Mission Label-Climate Neutral&Smart Cities/Foto: Emil Boc Facebook.com

Clujul este în primele 10 orașe din Uniunea Europeană în privința creșterii calității vieții prin implementarea politicilor europene legate de tranziția verde.

CITEȘTE ȘI: 
Raportul Comisiei Europene clasează Cluj-Napoca în primele 10 orașe din Europa în materie de calitate a vieții. Boc: „Felicitări, dragi clujeni!”

Astfel, Cluj-Napoca este recunoscut astfel ca lider la nivel european în ceea ce privește tranziția verde, alături de alte 9 orașe din cele 100 parte a Misiunii Comisiei Europene”, a notat primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook


Cele 10 orașe care au primit EU Mission Label sunt: 
- Klagenfurt (Austria)
- Sønderborg (Danemarca)
- Mannheim (Germania)
- Cluj-Napoca (România) 
- Madrid, Valencia, Valladolid, Vitoria-Gasteiz, Zaragoza (Spania)
- Stockholm (Suedia).

În mesajul transmis în cadrul evenimentului de la Valencia, primarul Emil Boc a subliniat că această recunoaștere este „un semn al puterii unității în orașul nostru, un simbol al capacității noastre de a lucra împreună - administrație publică, societate civilă, industrie, mediul academic și cetățeni”, a declarat Boc.


„Această etichetă nu este doar un titlu, este o responsabilitate de a ne continua munca pentru un viitor mai verde și un viitor mai bun pentru toți.

Și nu în ultimul rând, este și un simbol al atractivității modului de viață european. Transmite un mesaj tuturor oamenilor din Europa, anume că Europa este soluția, nu cauza problemelor noastre. Așadar, doar împreună, în Europa, avem o soluție la toate problemele noastre”, a explicat Emil Boc.

„EU Mission Label” este o recunoaștere a eforturilor Clujului de a gândi un plan complex pentru tranziția verde și o validare a acțiunilor și proiectelor pe care administrația locală le derulează alături de ecosistemul local și partenerii internaționali. Eticheta Misiunii are rolul de a facilita accesul Municipiului Cluj-Napoca la finanțările europene, naționale și regionale, dar și la investiții private. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Raportul Comisiei Europene clasează Cluj-Napoca în primele 10 orașe din Europa în materie de calitate a vieții. Boc: „Felicitări, dragi clujeni!”

Cluj-Napoca, apreciat la Bruxelles pentru obiectivele sale ecologice: în ce fel se va transforma zona de nord a orașului?

abonare newsletter