Administrație

Mai multe fonduri pentru instituțiile de spectacole clujene, la final de an

Consiliul Județean Cluj a aprobat miercuri suplimentarea fondurilor pentru instituțiile publice de spectacole din Cluj.

Mai multe fonduri pentru instituțiile de spectacole clujene, la final de an. FOTO: Filarmonica de Stat „Transilvania” Mai multe fonduri pentru instituțiile de spectacole clujene, la final de an. FOTO: Filarmonica de Stat „Transilvania”

 

 


Reunit în ședință extraordinară miercuri, 27 decembrie 2023, Consiliul Județean Cluj a aprobat proiectul de hotărâre care viza rectificarea bugetului județului în vederea suplimentării finanțării instituțiilor publice de spectacole.

 


Astfel, fondurile alocate pentru două instituții de cultură din subordinea forului administrativ județean, respectiv Filarmonica de Stat „Transilvania” și Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca vor fi mai mari cu 8.895.000 de lei.

Sumele provin de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și vor fi repartizate astfel: 


  • 7.290.000 de lei pentru Filarmonica de Stat „Transilvania”, respectiv
  • 1.605.000 lei acordați Teatrului de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca.

Amintim că săptămâna trecută, Guvernul a aprobat alocarea sumei de 218 milioane lei pentru finanţarea a 68 de instituţii de cultură din țară. Din acești bani, 12,8 milioane de lei au ajuns la instituțiile de cultură din Cluj. Pe lângă instituțiile de cultură enumerate mai sus, Guvernul a mai aprobat finanțarea Teatrului Național „Aureliu Manea” Turda cu 3.900.000 lei.

„Sumele repartizate se utilizează exclusiv pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea autorităților administrației publice locale ale unităților administrativ-teritoriale din județe, respectiv teatre, opere și filarmonici”, se arată în proiectul aprobat de Guvern. 


Reamintim, în acest context, faptul că în subordinea Consiliului Județean Cluj funcționează nu mai puțin de zece prestigioase instituții de cultură: Filarmonica de Stat „Transilvania”, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, Muzeul Memorial „Octavian Goga” Ciucea, Revista „Tribuna”, Revista „Művelődés”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 12 milioane de lei pentru instituțiile de cultură din Cluj, din fondul de rezervă al Guvernului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter