Administrație

Clădirea de Anatomie a UMF Cluj, de pe strada Clinicilor, reabilitată din fonduri europene. Alin Tișe: „Sprijinim proiectele de dezvoltare a sectorului medical clujean”.

Clădirea de Anatomie a Universității de Medicină și Farmacie din Cluj va putea fi reabilitată din fonduri europene, în urma sprijinului oferit de Consiliul Județean Cluj.

Clădirea de Anatomie a UMF Cluj de pe Clinicilor / Foto: UMF Cluj Clădirea de Anatomie a UMF Cluj de pe Clinicilor / Foto: UMF Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a aprobat, miercuri, în cadrul unei ședințe extraordinare un proiect de hotărâre ce vine în sprijinul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu" în demersul de implementare a unui proiect cu finanțare europeană.

 


Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu" a depus un proiect cu finanțare europeană care vizează modernizarea și reabilitarea Clădirii Anatomie, situată pe strada Clinicilor, nr. 3-5, în Cluj-Napoca, și pentru care a fost deja finalizat procesul de selecție. 

CITEȘTE ȘI: 
Clădirea de Anatomie a UMF Cluj, de pe strada Clinicilor, reabilitată cu bani europeni

Pentru ca proiectul să poată avansa, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu" trebuie să depună la dosar documentele prin care se aprobă trecerea parcelei de teren pe care este amplasată respectiva clădire, în suprafață de 2.086 mp, din domeniul public al Județului Cluj în domeniul privat al acestuia și se constată calitatea de titular al dreptului de proprietate asupra acestui teren al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu".


 „Am înțeles pe deplin necesitatea și importanța implementării proiectului european, motiv pentru care am aprobat această hotărâre și sprijinim, în continuare, demersurile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”. Consiliul Județean Cluj este și va rămâne un susținător activ al tuturor proiectelor care vizează dezvoltarea sectorului medical clujean”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitate de voturi, situație în care consilierii județeni și-au exprimat deschiderea pentru a susține proiectele de dezvoltare a infrastructurii medicale din Cluj.


Investiții în infrastructura medicală din Cluj

În octombrie 2023, administrația județeană aproba un prim proiect de hotărâre pentru demararea procedurilor de finanțare a proiectului de reabilitare a Clădirii de Anatomie. 

Documentația votată de consilierii județeani a  fost determinată de faptul că Autoritatea de Finanțare a solicitat o dovadă a titlului deținut cu privire la terenul în suprafață de 2.086 mp pe care este amplasată clădirea, practic un extras CF actualizat.


Valoarea proiectului de reabilitare este de 11 milioane de euro, din fonduri europene. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Clădirea de Anatomie a UMF Cluj, de pe strada Clinicilor, reabilitată cu bani europeni

abonare newsletter