Administrație

Castelul Banffy din Răscruci, platou de filmare! Primele evenimente, confirmate pentru anul viitor: „Tarifele de închiriere vor fi modice”.

Castelul Banffy din Răscruci, inaugurat săptămâna trecută, a atras deja atenția clujenilor. Primele evenimente, confirmate deja pentru anul viitor.

Castelul Banffy din Răscruci, inaugurat săptămâna trecută, a atras deja atenția clujenilor. FOTO: Facebook/ Alin Tișe Castelul Banffy din Răscruci, inaugurat săptămâna trecută, a atras deja atenția clujenilor. FOTO: Facebook/ Alin Tișe

 

 


Castelul Banffy din Răscruci, inaugurat joia trecută, a atras deja atenția organizatorilor de evenimente, dar și a artiștilor. 

 


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a afirmat că primele evenimente au fost deja rezervat pentru anul viitor la castelul din Răscruci. Este vorba despre ceremonia de absolvire a unor studenți de la Universitatea de Artă și Design. De asemenea, castelul a atras deja atenția regizorilor și va deveni platou de filmare pentru un regizor despre care șeful CJ Cluj a dat însă detalii.

„Se întâmplă și lucruri bune în județ. Finalizarea reabilitării Castelului Banffy din Răscruci este un lucru care va aduce un plus de bine, vom reuși să îl introducem într-un circuit turistic și vom reuși să îl folosim pentru activități culturale, pentru activități artistice, pentru evenimente universitare. Deja avem două solicitări pentru a se organiza acolo absolvirea unor studenți de la Universitatea de Artă și Design și mai avem a doua chestiune, de la un regizor de film, care dorește să filmeze anumite cadre din film în acel castel. Ieri am avut trei solicitări, deja, pentru a fi închiriat pe parcursul anului viitor (...)”, a declarat Alin Tișe, la un post local de radio.


Tarife modice de închiriere. Trebuie acoperit consumul la utilități

Șeful forului județean a mai arătat că tarifele practicate pentru închirierea castelului vor fi modice, însă chiriașii vor trebui să acopere costurile utilităților. Alin Tișe a arătat că scopul castelului nu este de a face profit, ci de a fi folosit de publicul larg.

„Tarifele vor fi modice, vor fi doar pentru a acoperi cheltuielile pe care le avem acolo, pentru că el fiind finanțat din bani europeni nu are scopul de a face profit, scopul fiind de a îl reda în folosința publicului larg. În afară de cheltuielile pe care fiecare organizator de evenimente le va plăti după cât va consuma, restul nu vor fi cheltuieli considerabile. Totul va fi modic, de la chirie, la alte costuri. Singura taxă mai consistentă ar fi contravaloarea utilităților folosite în timpul organizării evenimentului. Se va citi ceasul de gaz, curent, apă când intri și când ieși și se va stabili pe kW, respectiv pe metrul cub cât s-a folosit. Pentru închirierea în sine, nu vor fi decât sume modice. Nu dorim să facem bani din închirieri, nu acesta a fost scopul reabilitării”, a completat președintele CJ Cluj. 


Urmează amenajarea unei parcări în zonă

Întrucât castelul poate găzdui evenimente cu până la 200 de persoane, Consiliul Județean Cluj caută terenuri în apropierea castelului pentru amenajarea unei parcări spațioase și sigure pentru vizitatori.

„Negociem deja cu vecinii din latura nord-vest, vecinii de parcelă cu castelul, pentru că terenul nu poate asigura parcări pentru sute de oameni. Putem găzdui evenimente de până la 150, chiar 200 de persoane, dar avem nevoie de suplimentarea spațiului pentru parcări. Acum, am găsit soluții alternative, au parcat oamenii pe stradă, de străduțele din apropiere, pentru că în interiorul curții nu sunt parcări, nu au fost gândite spațiile în acest fel în momentul în care a fost făcut. Atunci, încercăm să achiziționăm în zona aferentă două parcele de teren pentru a putea crea, fără să distrugem ce am amenajat în curtea castelului, o parcare generoasă, în care să intre sute de mașini și în care cei care vor avea evenimente acolo să își poată lăsa mașina în siguranță. Așteptăm să sosească și mobilierul minimalist, făcut tot în ton cu mobilierul existent acolo pe vremuri”, a mai arătat Tișe.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Castelul Bánffy din Răscruci, un „giuvaier” arhitectural redat publicului. Alin Tișe: „O realizare a tuturor clujenilor”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter