Administrație

CJ Cluj caută finanțare la Guvern pentru Spitalul Pediatric Monobloc

Alin Tișe, președintele CJ Cluj, a afirmat că, zilele trecute, a avut loc o întâlnire la București în care s-a discutat despre construirea Spitalului Monobloc de Copii.

Președintele CJ Cluj Alin Tișe spune că nu va renunța la proiectul Spitalului Monobloc de Copii. Sursa foto: CJ Cluj Președintele CJ Cluj Alin Tișe spune că nu va renunța la proiectul Spitalului Monobloc de Copii. Sursa foto: CJ Cluj

 

 


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit, la un post local de radio, despre stadiul proiectului care vizează Spitalul Pediatric Monobloc și a subliniat că nu are de gând să renunțe la el.

 


„Chiar zilele trecute a fost la București o întâlnire pe acest subiect, al spitalelor, și am insistat, la fel ca și până acum, să fie finanțat acest spital monobloc, care este mai mult decât necesar pentru pacienții copii, pentru cei din zona noastră, dar și pentru regiunea Transilvania, pentru întreaga Românie. Acest spital la care noi ținem foarte tare care va avea peste 500 de paturi, care va avea foarte multe secții toate într-un singur loc, cu secția de urgențe în același loc, pe care noi l-am estimat la aproximativ 200 milioane euro, este un obiectiv la care noi nu renunțăm, și deja suntem cu procedura de licitație în curs, și vom adjudeca în curând și vom merge la minister cu oferta câștigătoare pentru a ne finanța. Încă o dată vom cere acest lucru guvernului”, a declarat șeful forului județean.

Trei oferte pentru Spitalul Pediatric Monobloc

Amintim că trei oferte au fost depuse în cadrul licitației pentru construirea Spitalului Monobloc de Copii, contract ce se ridică la 1 miliard de lei. Termenul limită de depunere a fost data de 7 noiembrie, iar ofertele se află în prezent în evaluarea comisiei. Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice, au depus oferte firmele Nord Conforest, și asocierile conduse de Strabag (Lider) și Bog'art (Lider).


„Există deja oferte depuse și în cel mai scurt timp se va face adjudecarea, dacă ofertele sunt conforme, se va face adjudecarea pentru una din aceste oferte, și după aceasta vom putea să intrăm în contractare și în solicitarea de finanțare, așa cum am făcut-o. Am speranțe că acest spital pediatric monobloc va fi finanțat până la urmă din alți bani, bani europeni, evident, dar nu neapărat din PNRR, ci din Programul Operațional pe Sănătate, unde va fi din nou o sumă importantă pe care România o va primi pentru a construi spitale. Sper ca banii să vină parțial și să vină treptat, în funcție de cum putem să lucrăm. Orice sumă pe care o primim în această etapă ne permite să ducem lucrurile până într-o anumită fază, și pe urmă să continuăm lucrările cu altă finanțare, dar important este să demarăm cât mai repede acest proiect important”, a declarat Alin Tișe.

Președintele CJ Cluj a mai punctat că este stringent ca pe lângă școli moderne să avem și spitale moderne, în trend european.


Proiect de 1 miliard de lei

Valoarea estimată a achiziției este de 1.031.876.278 de lei. Consiliul Județean Cluj caută încă finanțare pentru acest proiect, din fonduri europene. Potrivit anunțului din SEAP, contractul este supus condiției ca finanțarea pentru lucrări să fie obținută sau aprobată din sursele bugetului local și/sau din fonduri europene nerambursabile. Semnarea contractului este posibilă doar dacă se respectă regulile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidența legislației privind finanțele publice.

A.M.C.

CITEȘTE ȘI:

Trei oferte pentru construirea Spitalului Pediatric Monobloc. Ce firme „se bat” pe contractul de peste 1 miliard de lei?

Ultimele Stiri
abonare newsletter