Administrație

Masivul Vlădeasa ar putea avea pârtie deschisă până la opt luni pe an. Tișe: „Trebuie să luăm modele de bună practică”

Odată cu apropierea sezonului rece, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit despre pârtiile din județ și despre planurile instituției pentru noi investiții în domenii schiabile.

Clujul ar putea avea o pârtie deschisă și vara! FOTO: Pixabay Clujul ar putea avea o pârtie deschisă și vara! FOTO: Pixabay

 

 


Alin Tișe a arătat că și-ar dori, pe de o parte, unirea pârtiilor de la Băișoara, dar și amenajarea unor domenii schiabile noi, pe modelul celor de la Vest. O astfel de propunere se află în analiza Consiliului Județean Cluj.

 


 „Avem prea puține stațiuni față de cât ne dorim. Eu mi-aș dori ca la Băișoara să unim cele două pârtii, dacă am reuși să modernizăm, să facem două pârtii exemplare, ar fi ideal. Pârtia veche cu Buscatul, ar fi ideal, ar deveni o zonă importantă. A doua zonă importantă de schi să fie Mărișelul, unde deja există o pârtie, urmează a doua și să le unim cu Belișul. Și cred eu că ar mai fi loc de o a treia zonă importantă, care ar fi Vlădeasa – Săcuieu – Rogojel, cu pârtia veche de la Vlădeasa, care ne dorim să devină a treia zonă importantă. De altfel, e cea mai bună din punct de vedere al înălțimii și al poziționării și unde putem avea zăpadă 6-8 luni pe an. Cred că acolo ar mai fi locul ideal pentru un domeniu schiabil, de această dată făcut de specialiști din Austria exact cum sunt domeniile schiabile de acolo. Trebuie să luăm modele de bună practică, așa cum sunt ele în alte părți. Mi se pare o idee bună ca acest domeniu să poată fi folosit și pe timpul verii și trebuie să luăm un model foarte bun din altă țară și să îl aplicăm întocmai”, a afirmat, la un post local de radio, Alin Tișe.

Consiliul Județean Cluj anunța, încă din 2022, că ar urma să amenajeze o stațiune de schi pe domeniul schiabil din comuna Săcuieu, la cele mai înalte standarde, unde clujenii ar putea schia, cu ajutorul tunurilor de zăpadă, până la 9 luni în fiecare an. În acest sens, Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a anunțat că județul ar urma să se asocieze cu Primăria Săcuieu pentru a amenaja domeniul schiabil Vlădeasa. 


Domeniul se va putea lega cu alte domenii schiabile din zonă - Stâna de Valea, Arieșeni, a mai arătat președintele Consiliului Județean Cluj, și va avea un număr de 50 de kilometri de pârtie, 12 instalații moderne de transport de cablu, telegondolă, teleschi, instalație de producerea zăpezii artificiale, clădiri multifuncțiionale, stații de transport în comun, parcări, terase, teleferic.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Amenzi PIPERATE dacă mergi neechipat pe pârtie. Sancțiunile pornesc de la 1.000 și ajung până la 10.000 de lei!

Ultimele Stiri
abonare newsletter