Administrație

Încă un miliard de lei de la buget pentru primari

Drumurile din Aghireșu și Cornești vor fi modernizate prin programul „Anghel Saligny”.

Drumurile din Aghireșu și Cornești vor fi modernizate prin programul „Anghel Saligny”. Foto: Facebook Consiliul Județean Cluj Drumurile din Aghireșu și Cornești vor fi modernizate prin programul „Anghel Saligny”. Foto: Facebook Consiliul Județean Cluj

 

100 de proiecte de infrastructură semnate marţi prin controversatul program „Anghel Saligny”.


Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea, a semnat, marţi, 100 de noi contracte de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, în valoare totală de 1.135.215.117,18 lei. Doar în luna august au mai fost semnate proiecte pentru alte 757 de milioane de lei. Banii sunt daţi direct primăriilor de la bugetul de stat.

Potrivit unui comunicat transmis de MDLPA, contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, prevăd modernizarea infrastructurii rutiere, înfiinţarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a reţelelor de canalizare menajeră, a staţiilor de epurare a apelor uzate şi a sistemelor de distribuţie a gazelor naturale, construirea unor poduri şi reabilitarea şi modernizarea pistelor de biciclete, a podeţelor, trotuarelor şi rigolelor pentru apă pluvială.


„Proiectele semnate au rezultate concrete pe termen lung şi vin în sprijinul nevoilor cetăţenilor din 38 de judeţe, ajutând la creşterea standardului de trai al acestora. Contribuim, astfel, la reducerea disparităţilor între regiuni, cu scopul final de a avea o Românie mai prosperă”, a precizat ministrul Dezvoltării.

24 de milioane de lei vin în județul Cluj

Din județul Cluj, vor primi finanțare comunele Aghireșu (17.000.000 de lei) și Cornești (7.000.000 de lei) pentru proiecte de modernizare a drumurilor și străzilor.


Programul Anghel Saligny a fost criticat dur de opoziţie şi de societatea civilă pentru lipsa criteriilor de acordare a banilor, dar şi pentru faptul că autorităţile nu urmăresc eficient modul în care sunt cheltuiţi banii.

Pe de altă parte, autorităţile locale au susţinut permanent proiectul şi au arătat că sute de localităţi au avut acces la utilităţile de bază prin acest program.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pas important pentru Podul Răsăritului. A fost semnat contractul de finanțare prin programul Anghel Saligny

15 miliarde de lei în plus pentru programul „Anghel Saligny”. 13 drumuri și patru poduri din Cluj, incluse în proiectul de investiții

Câteva străzi și poduri din Cluj-Napoca, modernizate cu bani din programul „Anghel Saligny”. Proiectele, adoptate de urgență în Consiliul Local

Ultimele Stiri
abonare newsletter