Administrație

Mașină, caut stăpân. Clujenii își abandonează autovehiculele de lux pe străzile din cartiere

Clujenii continuă să-și abandoneze mașinile pe străzile din cartierele orașului. Unii proprietari și-au abandonat pe domeniul public chiar și mașinile de teren.

în imagine: Land Rover gri/Foto: pexels.com în imagine: Land Rover gri/Foto: pexels.com

 

 


Primăria Cluj-Napoca a publicat lista cu mașinile abandonate din municipiul Cluj-Napoca, aflate pe domeniul public sau în parcările administrate de autorități.

 


Un număr de 31 de mașini zac abandonate pe străzile cartierelor din oraș sau în parcări. Printre acestea figurează și mașini de teren care valorează zeci de mii de euro.

Câteva mașini Volkswagen, un autovehicul marca Nissan sau un Land Rover de culoare gri, abandonat în zona cartierului Andrei Mureșanu se regăsesc printre autovehiculele declarate „fără stăpân”, potrivit Legii nr. 421/2002, în municipiul Cluj-Napoca.


Lista cuprinde o diversitate de autovehicule, de la mașinile Dacia, la clasicul Opel, sau autovehicule marca Ford, Mazda sau Volkswagen.

La începutul verii, Primăria a mai publicat o listă cu mașinile de lux abandonate de clujeni în parcările din cartiere. Printre mașinile „fără stăpân” figura și un Hammer de culoare neagră, „uitat” în Parkingul Arena. 


CITEȘTE ȘI: 
Mașini de mașini fără stăpân, în Cluj. Bolizi abandonați în parcări, nimeni nu îi revendică

În noiembrie anul trecut, Primăria anunța desfășurarea unei licitații pentru vânzarea mașinilor abandonate pe spațiul public al orașului.

Potrivit unui raport publicat în 2022, pe parcursul a trei ani de zile administrația locală a ridicat, prin intermediul serviciilor oferite de structurile specializate, aproape 500 de mașini abandonate pe domeniul public, din care cea mai mare parte (aproximativ 400 de autovehicule) a fost vândută. 


Consultă Lista cu autovehiculele declarate ca fără stăpân în baza Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, aflate pe raza municipiului Cluj-Napoca, în vederea identificării proprietarului sau deținătorului legal.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mașini de mașini fără stăpân, în Cluj. Bolizi abandonați în parcări, nimeni nu îi revendică

Primăria scoate la licitație „rablele” Clujului. Cu cât se vând mașinile abandonate pe domeniul public?

Ultimele Stiri
abonare newsletter