Administrație

Se asfaltează drumul județean Petea – Legii – Geaca, parte a Drumului Bistriței

Consiliul Județean a demarat lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 161Z Petea – Legii – Geaca.

Se asfaltează drumul județean Petea – Legii – Geaca, parte a Drumului Bistriței. FOTO: CJ Cluj Se asfaltează drumul județean Petea – Legii – Geaca, parte a Drumului Bistriței. FOTO: CJ Cluj

 

 


În cadrul lucrărilor de întreținere curentă și periodică desfășurate pe drumul județean DJ 161Z Petea (DJ 161G) – Legii – Geaca (DJ 109C), Consiliul Județean Cluj a demarat așternerea de covor asfaltic.

 


Operațiunile de asfaltare vizează sectorul în lungime de 2,5 kilometri situat între km 0+000 și km 2+500, în condițiile în care, în ansamblu, lucrările de întreținere vizează tronsonul situat între km 0+000 și km 6+925.

„Odată finalizate lucrările pe acest drum județean, vom asigura în zonă o infrastructură rutieră modernă, prin realizarea unei legături rapide între alte două drumuri județene importante, respectiv conexiunea dintre DJ 109C și DJ 161G (DN 1) Vaida Cămăraș – Pălatca – Petea – Sucutard, parte a Drumului Bistriței, pe care se lucrează intens, din fonduri europene”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


După finalizarea asfaltării, lucrările de întreținere vor continua pe restul tronsonului cu operațiuni constând în plombări cu îmbrăcăminți asfaltice, tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, aducerea la profil și completarea acostamentelor, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare și adaos de material, curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, înlocuirea și prelungirea de podețe.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Județul Cluj va avea un nou drum județean. Va face legătura între localitățile Coasta și Tăușeni

abonare newsletter