Administrație

Zeci de copaci din centrul Clujului vor fi mutați în alte zone. Care este motivul?

Primăria Cluj-Napoca anunță că 29 din cei 37 de copaci existenți pe străzile Universității și Kogălniceanu vor fi relocați în zone cu deficit de copaci. Vor fi înlocuiți cu noi arbori.

Zeci de copaci de pe strada Universității vor fi mutați. FOTO: monitorulcj.ro Zeci de copaci de pe strada Universității vor fi mutați. FOTO: monitorulcj.ro

 

 


Mai mulți copaci aflați în prezent pe strada Universității, dar și pe alte porțiuni ale proiectului de modernizare a străzii Mihail Kogălniceanu din Cluj-Napoca vor fi înlocuiți. Decizia a fost anunțată de Primăria Cluj-Napoca, printr-un comunicat de presă.

 


Astfel, Primăria Cluj-Napoca face următoarele precizări cu privire la lucrările care se desfășoară pe strada Universității:

„Conform proiectului «Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogalniceanu, strada Universitatii și străzile adiacente», vor fi înlocuiți 29 de arbori din cei 37 existenți, care vor fi replantați în zone cu deficit de copaci (de exemplu: pe aliniamente stradale și în alte zone verzi). La finalul lucrărilor, pe strada Universității, se vor planta 49 de copaci, rezultând un plus de 12 arbori, de diferite specii (tei, salcâmi, ginkgo biloba)”, se arată în comunicatul municipalității.


CITEȘTE ȘI

Atenție, șoferi! Restricții noi de circulație în centrul Clujului. Strada Universității, complet închisă

 


Care este motviul relocării copacilor?

Potrivit anunțului administrației locale, reclocarea arborilor a fost necesară din cauza coborârii cotei străzii, lucru care ar fi dus la rămânerea la suprafață a rădăcinilor copacilor.

„Acțiunea a fost necesară având în vedere faptul că prin proiect se prevede coborârea cotei străzii, ceea ce ar fi avut ca efect rămânerea rădăcinilor arborilor la suprafață, iar acest lucru ar fi dus la uscarea acestora, precum și ca urmare a lărgirii trotuarelor pentru circulația pietonilor”, mai transmite municipalitatea.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Începe „sezonul festivalurilor” la Cluj. Muzică și film printre buldozere

abonare newsletter