Administrație

Lucrări pe drumul județean Gârbău-Aghireșu-DN 1

Consiliul Județean a demarat lucrări de întreținere pe DJ 108C Gârbău – Aghireșu – Leghia – DN 1. Potrivit forului județean, acestea se adaugă celor deja demarate pe alte trei drumuri interconectate, rezultând un traseu de peste 45 de km.

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 108C Gârbău – Aghireșu – Leghia – DN 1.. Foto CJ Cluj Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 108C Gârbău – Aghireșu – Leghia – DN 1.. Foto CJ Cluj

 

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 108C Gârbău – Aghireșu – Leghia – DN 1. Acestea vizează sectorul de drum în lungime de 22,450 kilometri.


Potrivit Consiliului Județean, „aceste noi lucrări se execută în continuarea celor deja demarate de forul administrativ județean pe drumurile județene DJ 108C (DN 1) – Mănăstireni, DJ 103L (DJ 108C) – Mănăstireni – Râșca și DJ 103K Râșca – Beliș (DN 1R), formând,  astfel, traseul Gârbău – Leghia – DN 1 – Mănăstireni – Râșca – Beliș (DN 1R) cu o lungime totală însumată de aproape 45,5 kilometri”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Rolul acestor lucrări de întreținere desfășurate pe o lungime mare, de peste 45 de kilometri, este de a asigura o circulație normală, în condiții de siguranță, așa cum ne preocupăm să avem la nivelul tuturor drumurilor județene pe care le administrăm.”


Potrivit sursei citate, operațiunile recent demarate pe sectorul de drum Gârbău – Aghireșu – Leghia – DN 1 constau în „lucrări de întreținere a platformei drumului, respectiv a părții carosabile, aducerea la profil a acostamentelor, asigurarea scurgerii apelor și a esteticii rutiere, curățarea șanțurilor și a rigolelor, decolmatarea camerelor de cădere, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, întreținerea drumurilor laterale, respectiv reprofilarea acestora cu cilindrare și adaos de material și înlocuirea de podețe”.

Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 6 luni.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A început asfaltarea pe două sectoare ale DJ 108C Gârbău – Aghireșu – Leghia

O victimă din accidentul de la Leghia ARE NEVOIE URGENTĂ DE SÂNGE! Vezi cum poți fi de AJUTOR!

Restricții de circulație pe DJ 108 C Gârbău – Leghia (DN 1)

Ultimele Stiri
abonare newsletter