Administrație

Grădiniță cu program prelungit, în Florești. În comună trăiesc peste 5.000 de copii sub 6 ani

Comuna Florești va începe demersurile pentru înființarea unei grădinițe cu program prelungit. Peste 5.600 de copii sub 6 ani trăiesc în comuna învecinată.

Grădiniță cu program prelungit, în Florești. În comună trăiesc peste 5.000 de copii sub 6 ani. FOTO: Pixabay Grădiniță cu program prelungit, în Florești. În comună trăiesc peste 5.000 de copii sub 6 ani. FOTO: Pixabay

 

 


Consilierii locali ai comunei Florești au aprobat, în ședința de marți, 23 mai, un proiect de hotărâre pentru demararea demersurilor în vederea înființării Grădiniței cu program prelungit „Castelul Piticilor”. Comuna a înregistrat o creștere accentuată a populației în ultimii ani, mai ales în rândul familiilor tinere, iar infrastructura educațională existentă nu face față cerințelor. 

 


În proiectul de hotărâre se arată că, în 2022, 5.660 de copii cu vârste între 0 și 6 ani trăiau în comuna Florești. Astfel, administrația locală a propus analizarea oportunității inițierii demersurilor pentru înființarea unei grădinițe cu program prelungit.

„Ținând seama de faptul că UAT Comuna Florești, județul Cluj este situată în Zona Metropolitană Cluj și are o populație în continuă creștere, având la momentul actual aproximativ 52.735 de locuitori, iar numărul copiilor cu vârste cuprinse între 0 - 6 ani este de 5660, conform adresei nr. 40864/15.05.2022, întocmită de către Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Populației Florești, se justifică necesitatea înființării unei noi instituții de învățământ preuniversitar de stat.


În UAT Florești odată cu creșterea demografică accentuată în zonă, atât numărul populației, cât și cel al copiilor este în continuă creștere, astfel cum rezultă și din datele provizorii ale Recensământului populației și al locuințelor, runda 2021 publicate de către Institutul Național de Statistică. Datorită tendinței de migrație a locuitorilor din urbanul aglomerat spre comunele învecinate se întrevede necesitatea înființării unei noi unități de învățământ preuniversitar de stat, pe raza comunei Florești pentru a veni în sprijinul nevoilor cetățenilor”, se arată în motivarea proiectului.

Grădiniță cu program prelungit, la Florești

Astfel, în urma aprobării proiectului, primăria va demara demersurile pentru înființarea Grădiniței „Castelul Piticilor” care va funcționa ca unitate de învățământ preuniversitar de stat.


„Se propune inițierea demersurilor în vederea înființării Grădiniței cu program prelungit «Castelul Piticilor» Florești, care va funcționa ca unitate de învățământ preuniversitar de stat, cu personalitate juridică. Analizând considerentele menționate și având în vedere rolul autorități deliberative de a asigura, potrivit competenţei sale şi în condiţiile legii, cadrul necesar pentru dezvoltarea Comunei Florești, apreciez oportun și legal prezentul proiect de hotărâre și solicit Consiliului Local Florești aprobarea acestuia. Se constată oportunitatea inițierii demersurilor necesare în vederea înființării Grădinița cu program prelungit „Castelul Piticilor” Florești, unităte de învățământ preuniversitar de stat, cu personalitate juridică”, potrivit proiectului de hotărâre.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Viitorul parc multifuncțional din Florești, tot mai aproape de realizare. „Suntem pe ultima sută de metri pentru atribuirea contractului”

Ultimele Stiri
abonare newsletter