Administrație

Când vor putea șoferii circula pe strada General Dragalina? Boc: „Încercăm să aducem mai devreme termenul de finalizare”

Lucrările de pe străzile General Dragalina și Mamaia ar putea fi finalizate cu o lună mai devreme. Potrivit primarului Emil Boc, în cursul săptămânii viitoare va fi publicat un calendar exact cu data finalizării lucrărilor.

Lucrările de pe străzile General Dragalina și Mamaia ar putea fi finalizate cu o lună mai devreme/ Foto: Consiliul Județean Cluj Lucrările de pe străzile General Dragalina și Mamaia ar putea fi finalizate cu o lună mai devreme/ Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Lucrările de pe străzile Dragalina și Mamaia ar putea fi finalizate cu o lună mai devreme. Primarul Emil Boc promite să vină cu un calendar exact în cursul săptămânii viitoare. 

 


Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat necesitatea impunerii unor restricții de circulație, din 3 aprilie 2023, ca urmare a avansării execuției lucrărilor care fac obiectul proiectului european „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului. Modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului”.

Primarul Emil Boc a declarat că a cerut constructorilor soluții alternative pentru a nu închide complet circulația pe strada Dragalina, dar în lipsa acestora, s-a văzut nevoit să își asume închiderea străzii.


„Am avut o discuției cu cei de la companie. Inițial cei de la Apă (Compania de Apă Someș – n.red.) au venit cu termenul de 15 iunie și am zis că nu accept așa ceva, între timp au mobilizat echipe duble, care au lucrat și în weekend și de sărbători și mi-au spus că încearcă să aducă cu aproape o lună de zile mai devreme termenul de finalizare pe străzile amintite anterior și am apreciat asta (…) asta înseamnă undeva în 15 mai ca după noi să putem intervene ulterior. Săptămâna viitoare vin cu un calendar exact de finalizare a lucrărilorși să văd dacă s-au respectat datele date de Compania de Apă”, a declarat primarul Emil Boc în  cadrul unei intervenții la un post de radio local.

Strada Dragalina, închisă circulației

Strada Dragalina a fost închisă circulației rutiere la începutul lunii aprilie, pentru realizarea lucrărilor de modernizarea a rețelei de apă și canalizare și de îngropare a rețelei electrice. 


Traseele de deviere a circulației recomandate:

1.Dinspre cartierul Grigorescu spre Centru/str. Horea:

-str. Giuseppe Garibaldi-str. George Cosbuc-str. Card. Iuliu Hossu/Calea Moților - pe această rută este interzis accesul autovehiculelor cu greutatea mai mare de 7,5t, cu excepția transportului in comun;
-pod Napoca-Splaiul Indepndenței (viraj dreapta)-str.George Coșbuc-str. Card. Iuliu Hossu/Calea Moților;


2.Dinspre str. Horea/Centru spre cartierul Grigorescu:

-str.Horea-str. Emil Racovită-str. Gruia-str. Rahovei-str. C.A.Rosetti;
-str.Horea-str.George Barițiu-Splaiul Independenței-pod Napoca/pod Garibaldi.

Ca urmare a închiderii circulației pe str. Dragalina, stațiile de transport în comun „Dragalina Nord” și „Dragalina Sud” vor fi anulate, iar traseele autobuzelor de pe aceasta vor fi reconfigurate astfel:

1.Circulatia autobuzelor de pe liniile 27 și 28 dinspre cartierul Grigorescu va fi deviată la ieșirea de pe str. Octavian Goga pe podul Napoca-Splaiul Independenței-str. George Barițiu-str. Horea;
2.Circulația autobuzelor de pe liniile 26, 26L, 27, 28, 28B, 41, 44 spre cartierul Grigorescu va fi deviată pe str. George Barițiu-Splaiul Independenței-pod Napoca-str. Octavian Goga.

Parcări desființate și mai mult loc pentru pietoni, pe strada Mamaia

Potrivit proiectului de reamenajare a malurilor Someșului, strada Mamaia va fi reconfigurată prin desființarea unui șir de parcări și utilizarea spațiului creat în favoarea pietonilor și bicicliștilor. Este vorba despre tronsonul 6 al proiectului, care prevede o serie de lucrări de reorganizare și reamenajare a zonei Hotel Napoca și a străzii Mamaia.

Astfel, în zona Hotelului Napoca, se va reorganiza ampriza străzii 1 Decembrie 1918 și Mamaia, se va introduce o traversare pietonală și velo semaforizată și va fi reorganizată intersecției str. Mamaia/ str. Dragalina. Proiectul mai prevede realizarea de plantații de aliniament, restrângerea benzilor carosabile, înierbarea scuarului din apropierea podului Napoca, amplasarea unui pavilion de alimentație publică în zona Hotelului Napoca, amplasarea a două stații de încărcare pentru auto-vehicule electrice.

Pe malul drept al Someșului, se vor amplasa pachete de trepte de acces, gradene și platforme de repaus orientate spre Someș, în lungul trotuarului.

Tronsonul 7 al proiectului va cuprinde atât strada Dragalina, Zona Camerei de Comerț și Industrie, unde se va realiza reorganizarea amprizei străzii Dragalina, modernizarea trotuarelor pe strada Dragalina, amenajarea unei suprafețe pietonale, introducerea unei traversări pentru pietoni, îmbunătățirea accesului și a relației utilizatorilor cu Someșul, realizarea de plantații de aliniament, amplasarea unui pavilion de alimentație publică, restrângerea lățimii benzilor carosabile.

Același proiect prevede reamenajarea platoului Sălii Sporturilor într-o platformă publică, adaptată în funcție de anotimp, cu un patinoar și târg de Crăciun sau loc de organizare de concerte, la care se lucrează deja încă din primăvara acestui an. De asemenea, strada Muzicescu, care se află vis-a-vis de Cluj Arena, ar urma să devină alee pietonală. Totodată, planul de reconfigurare a malurilor Someșului va crea un acces facil persoanelor cu dizabilități și mămicilor cu cărucioare. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Haos în trafic. Strada Dragalina se închide!

Cum arată strada Mamaia după modernizare? Dispar locurile de parcare și mai mult spațiu pentru pietoni și bicicliști. GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter