Administrație

Podul Oașului-Răsăritului, finalizat în iunie 2023. „Este o lucrare fanion în materie de infrastructură, o putem finaliza la timp”

Odată cu încheierea perioadei de restricții de circulație de pe strada Oașului, podul Răsăritului va intra în faza finală de recepție din luna iunie 2023.

Podul Oașului - Răsăritului va intra în etapa de recepție în iunie 2023, urmând să fie deschis circulației/Foto: monitorulcj.ro Podul Oașului - Răsăritului va intra în etapa de recepție în iunie 2023, urmând să fie deschis circulației/Foto: monitorulcj.ro

 

 


Săptămâna trecută,  Primăria Cluj-Napoca a anunțat restricții de circulație în zona viitorului pod peste râul Someșul Mic care face legătura între străzile Oașului și Răsăritului.

 


Lucrările la viitorul pod, care presupun și reconfigurarea intersecției străzilor Oașului cu Traian, vor fi încheiate în 15 iunie. 

Însă după finalizarea lucrărilor, Podul Oașului Răsăritului va intra în etapa de recepție, urmând să fie deschis circulației. 


„Podul va fi gata atunci, în luna iunie, și va însemna un progres major în materie de mobilitate și de circulație, care va lega două părți importante ale orașului.

Este o lucrare fanion în materie de infrastructură și mă bucur că o putem finaliza la timp”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții radio locale. 


Potrivit edilului, toate proiectele Clujului aflate în derulare sunt în grafic, astfel încât acestea vor fi încheiate până la finalul lui 2023. 

„De asemenea, Podul Răsăritului intră în etapă finală de recepție în luna iunie, odată cu finalizarea intersecției și a lucrărilor edilitare”, a adăugat primarul Emil Boc.


În martie 2023, lucrările la viitorul pod Oașului-Răsăritului înregistrau un grad de realizare de 70%. 

Acum, lucrările se apropie de faza finală a proiectului. 

Monitorulcj.ro semnala că, potrivit calendarului contractual de 20 de luni, podul ar putea fi deschis circulației în iunie 2023, la expirarea termenului de execuție agreat.

Administrația locală a dat ordinul de începere a lucrărilor la acest obiectiv de infrastructură în septembrie 2021.

Proiectul este realizat de către Asocierea Freyrom SA-Procons Group SRL-Costin și Vlad Birou de proiectare SRL-Integrated Road Solutions SRL. 

Valoarea contractului este de 22.756.557,36 lei fără TVA - obiectiv finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Noi restricții de circulație în Cluj-Napoca! Pe străzile Oașului și Traian traficul e restricționat începând de joi

Podul Oașului-Răsăritului ar putea fi deschis circulației în vara lui 2023. Stadiul lucrărilor este de 70%

Progres vizibil la Podul Răsăritului. A fost turnată placa de beton. Când se va circula pe el? FOTO

abonare newsletter