Administrație

Grupul statuar „Școala Ardeleană” va fi reamplasat pe soclu. Emil Boc: „Așa trebuia să fie de la început”

Grupul statuar „Școala Ardeleană” va fi repus pe soclu în perioada următoare, în urma deciziei Comisiei de monumente a Primăriei.

Decizie finală în Comisia de monumente: Grupul statuar „Școala Ardeleană” va fi reamplasat pe soclu/Foto: Emil Boc Facebook.com Decizie finală în Comisia de monumente: Grupul statuar „Școala Ardeleană” va fi reamplasat pe soclu/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


În cadrul lucrărilor de modernizare a străzii Mihail Kogălniceanu, grupul statuar „Școala Ardeleană”, lucrare a sculptorului Romulus Ladea, a rămas fără soclu. Cazul a provocat ample dezbateri în spațiul public, iar administrația locală a anunțat revenirea la forma inițială. 

 


Vineri, primarul Emil Boc a anunțat aprobarea soluției definitive de reamplasare a pe soclu a grupului statuar. 

Decizia a fost luată după mai bine de o lună de discuții în comisiile de specialitate. 


„După ultima ședință a Comisiei de monumente, s-a avizat și forma finală a repunerii pe soclu a statuii Școlii Ardelene. În aceste condiții, dispunem de forma corespunzătoare, după cum trebuia să fie de la început.

Păcat de acel moment în care proiectantul a pus în practică un alt proiect decât cel aprobat prin concursul de soluții, dar după discuțiile purtate mai bine de o lună de zile, în comisiile de specialitate, îi felicit pe membri că au reușit să dea o formă legală proiectului și să aprobe reamplasarea pe soclu a grupului statuar Școala Ardeleană și în consecință acest lucru se va întâmpla. 


Pentru că toate trebuie făcute ca la carte, cu aprobările legale necesare”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții radio locale.

Anterior, edilul a declarat că a fost primul care a luat atitudine față de neglijența proiectanților care au decis mutarea grupului statuar „Școala Ardeleană” de pe soclul original, în fața Universității Babeș-Bolyai de pe strada Mihail Kogălniceanu.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Grupul statuar „Școala Ardeleană” și bustul savantului „Emil Racoviță” vor fi reamplasate în forma originală. Boc: „Respectându-ne reciproc, vom fi întotdeauna CLUJ!”

Boc, despre grupul statuar de pe Kogălniceanu: „După ce am ieșit public, s-au trezit toți. Rectorul UBB a fost primul care m-a sesizat”

Stadiul lucrărilor pe strada Kogălniceanu, la 65%. Grupul statuar „Școala Ardeleană” va fi ridicat pe un soclu

Ultimele Stiri
abonare newsletter