Administrație

Noul sistem de parcare din Piața Cipariu va eficientiza timpii de acces în parking. Tarcea: „Șoferii nu vor mai aștepta zeci de minute pentru a face plata”

Sistemul nou de acces din parkingul Cipariu, care va permite și plata cu cardul, va corespunde nevoilor șoferilor din prezent, prin eficiență. Conducătorii auto nu vor mai avea nevoie de mărunțiș sau sume fixe pentru intrare.

Parcare Piața Cipariu: Licitație pentru instalarea unui echipament de acces eficient și modern/Foto: monitorulcj.ro Parcare Piața Cipariu: Licitație pentru instalarea unui echipament de acces eficient și modern/Foto: monitorulcj.ro

 

 


Monitorulcj.ro semnala recent că Primăria a deschis o licitație ce vizează instalarea unui sistem de control acces și plată pentru integrarea plății cu cardul la parcarea cu barieră situată în piața Cipariu.

 


Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, sistemul de acces modern ce va fi instalat în parkingul din zona Timotei Cipariu va corespunde necesităților prezente ale șoferilor, astfel încât aceștia vor putea beneficia de un acces facil. 

Potrivit administrației locale, echipamentul de control acces va putea fi transferat ulterior la un alt parking din municipiu, după realizarea proiectului parcării subterane din zona Cipariu. 


 „Este vorba despre o modernizare a acestui sistem, care este perimat și nu mai răspunde necesităților și nevoilor pe care le avem astăzi.

Fiind un flux foarte mare de mașini care intră și ies din parcare, trebuie să avem un sistem care să facă față acestor provocări, astfel încât cei care vor să plătească pentru servicii să nu fie nevoiți să caute banii mărunți ori sume fixe, să nu mai aștepte 10-15 minute pentru a face o plată. 


Acesta este obiectivul pe care îl avem în vedere pentru parcarea din Piața Cipariu. 

Iar din momentul în care se va amenaja un nou parking în zona respectivă, sistemul de control acces va fi mutat în altă parte”, a declarat, marți, viceprimarul Dan Tarcea, cu privire la proiectul de modernizare a parcării din centrul Clujului. 


Licitația deschisă de autorități este valabilă până la începutul lunii Mai, iar contractul este în valoare de 180.000 de lei. 

Proiectul presupune lucrări de amenajare a terenului, dar și lucrări de fundație, pentru instalarea și punerea în funcțiune a unui echipament de control acces la parcarea din Piața Cipariu.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal, aprobat de consilierii locali în urmă cu mai bine de doi ani de zile, în Piața Cipariu urmează să se realizeze un parking subteran, însă această investiție se va concretiza ulterior finalizării lucrărilor la edificiul Catedralei Greco-Catolice. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sistem de acces modern și plata cu cardul la parcarea cu barieră din Piața Cipariu

abonare newsletter