Administrație

Sistem de acces modern și plata cu cardul la parcarea cu barieră din Piața Cipariu

Lucrările de modernizare de la parcărea din Piața Cipariu presupun amplasarea unui sistem de control modern și plata cu cardul, în urma unei licitații deschise de autorități.

Licitație pentru modernizarea parcării din Piața Cipariu/Foto: monitorulcj.ro Licitație pentru modernizarea parcării din Piața Cipariu/Foto: monitorulcj.ro

 

 


Primăria Cluj-Napoca a deschis o licitație ce vizează instalarea unui sistem de control acces și plată pentru integrarea plății cu cardul la parcarea cu barieră situată în piața Cipariu. 

 


Licitația este deschisă până la începutul lunii viitoare, iar contractul este în valoare de 180.000 de lei. 

Proiectul presupune lucrări de amenajare a terenului, dar și lucrări de fundație, pentru instalarea și punerea în funcțiune a unui echipament de control acces la parcarea din Piața Cipariu. 


Timp finanțare: Fonduri bugetare.

CITEȘTE ȘI: 

Un nou parking va fi construit, în centrul Clujului. Cum se va schimba Piața Cipariu?

În februarie 2021, Consiliul local aproba planul urbanistic zonal (PUZ) care prevede modernizarea Pieței Timotei Cipariu din Cluj-Napoca. Unul dintre obiective prevedea și construirea unui nou parking subteran în zonă.


Proiectul viza transformarea zonei Pieței Cipariu, context în care autoritățile au desfășurat lucrări de reorganizare a circulației rutiere, au trasat o nouă trecere de pietoni și au desfășurat lucrări de coborâre a bordurilor la nivelul solului. 

Astfel, până în prezent lucrările defășurate au vizat spațiul public din vecinătatea Catedralei Greco-Catolice, urmând ca demersurile privind parcarea subterană să continue după realizarea edificiului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un nou parking va fi construit, în centrul Clujului. Cum se va schimba Piața Cipariu?

abonare newsletter