Administrație

Lucrări de întreținere pe 38 de kilometri de drumuri județene. CJ Cluj a semnat patru contracte

Consiliul Județean Cluj a încheiat patru contracte de lucrări pentru întreținerea drumurilor județene. Acestea vor viza peste 38 de kilometri de drum.

Lucrări de întreținere pe 38 de kilometri de drumuri județene. FOTO: CJ Cluj Lucrări de întreținere pe 38 de kilometri de drumuri județene. FOTO: CJ Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a încheiat patru contracte de execuție a lucrărilor cuprinse în Programul de lucrări de întreținere curentă și periodică a unor drumuri județene din Județul Cluj pentru anul 2023.

 


Lucrările de întreținere și reparații vizează patru drumuri județene, respectiv DJ 172F, DJ 103G, DJ 103V și DJ 161Z, urmând a se desfășura pe sectoare în lungime însumată de peste 38 de kilometri.

„Creșterea calității infrastructurii rutiere, implicit îmbunătățirea condițiilor de circulație, rămâne o prioritate absolută a Consiliului Județean, întrucât aceasta reprezintă o condiție de bază a dezvoltării economico-sociale a întregului județ”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Lucrări de întreținere pe patru tronsoane

Astfel, pe drumul județean DJ 172F Gherla – Mintiu Gherlii – Petrești – Mănăstirea – Mica – limită cu județul Bistrița Năsăud, lucrările de întreținere vor viza un sector în lungime de aproape 22 de kilometri, mai exact între km 1+458 și km 23+340. Acestea vor consta în plombări cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor, aducerea la profil și completarea acostamentelor, desfundarea și curățarea șanțurilor, decolmatarea camerelor de cădere, precum și asfaltarea unui sector de drum în lungime de aproximativ un kilometru.

Pe drumul județean DJ 103G Săndulești – DJ 107L, se vor executa lucrări de întreținere pe tronsonul cuprins între km 34+362 și km 36+830. Acestea vor consta atât în lucrări de întreținere a platformei drumului, cât și de refacere a trotuarelor cu pavaj din dale de beton.


De asemenea, pe drumul județean DJ 103V Vălișoara – DJ 107L, lucrările de întreținere vor viza un sector în lungime de peste 7 kilometri, mai exact între km 9+400 și km 16+541. Operațiunile vor consta în lucrări de întreținere a platformei drumului, de asigurare a scurgerii apelor și a esteticii rutiere, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare, dar și asfaltarea unui sector de drum în lungime de peste 1,7 kilometri.

Totodată, pe drumul județean DJ 161Z Petea (DJ 161G) – Legii – Geaca (DJ 109C) lucrările de întreținere vor viza un sector în lungime de aproape 7 kilometri, mai exact între km 0+000 și km 6+925. Acestea vor consta în plombări cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor, aducerea la profil și completarea acostamentelor, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului și a esteticii rutiere, precum și reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare și adaos de material. De asemenea, un sector de drum în lungime de 2,5 kilometri va fi asfaltat.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrările de modernizare la Lotul 1 din Drumul Bistriței au fost reluate. Termenul maxim de finalizare este toamna acestui an

Ultimele Stiri
abonare newsletter