Administrație

Certificatul de urbanism, eliberat de CJ Cluj în maxim 10 zile, în 2022

Consiliul Județean Cluj anunță că, în anul 2022, certificatul de urbanism a fost emis în maxim 10 zile de la depunerea actelor.

Certificatul de urbanism, eliberat de CJ Cluj în maxim 10 zile, în 2022. FOTO: Facebook/ CJ Cluj Certificatul de urbanism, eliberat de CJ Cluj în maxim 10 zile, în 2022. FOTO: Facebook/ CJ Cluj

 

 


În ultimii ani, Consiliul Județean Cluj și-a făcut un obiectiv din digitalizarea procedurilor de emitere a documentelor, respectiv micșorarea timpilor de emitere a certificatului de urbanism. 

 


Astfel, administrația județeană anunță că, în 2022, durata maximă de emitere a acestuia a fost de 10 zile calendaristice, fiind situații în care certificatul a fost emis și a doua zi. 

„Trăim într-o lume a tehnologiei, în care e necesar ca informațiile să circule repede și serviciile publice trebuie să fie furnizate cu prioritate.  Consiliul Județean Cluj a asumat să micșoreze timpii de analiză și emitere a actelor în domeniul autorizării lucrărilor de construire. 


Am ajuns, astfel, la  multe situații în care Certificatul de Urbanism este emis chiar a doua zi sau în maxim 10 zile de la depunerea cererii online. De altfel, feedback-ul primit din partea utilizatorilor aplicației https://public.cluj.archi este mai mult decât pozitiv. Acest lucru ne încurajează și ne determină să lucrăm în continuare la digitalizarea proceselor și la diminuarea timpilor.

La Consiliul Judetean Cluj ne propunem să oferim servicii de calitate prin oferirea unor termene scurte de emitere a actelor”, au transmis reporezentanții Consiliului Județean Cluj.


CJ Cluj, premiant național la digitalizare

Amintim că, în decembrie 2022, Consiliului Județean Cluj i-a fost decernat premiul I în cadrul Galei „Inovație și calitate în sectorul public", epilogul Competiției celor mai bune practici din administrația publică din România, ediția a XIV-a, eveniment organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP).

Consiliul Județean Cluj a participat la această competiție în cadrul Pilonului 2 - „Servicii publice digitalizate", cu aplicația „Modernizare și reformare, prin digitalizare. Emiterea de către Consiliul Județean Cluj, în premieră națională, a certificatelor de urbanism în format digital”, prin care forul administrativ al județului a reușit implementarea, în premieră națională, a unui proiect pilot, primul de acest tip în România, prin care s-a reușit digitalizarea unui domeniu extrem de important al administrației publice: urbanismul.


Modul în care a fost concepută aplicația, implementarea, precum și argumentarea întregului proiect au convins comisia de analiză și jurizare cu privire la utilitatea și caracterul inovator al acestuia. De altfel, recunoașterea valorii este cu atât mai importantă cu cât această comisie, formată din specialiști și experți în domeniu, a fost una independentă, aceștia apreciind în special modul în care Consiliul Județean Cluj a reușit să schimbe, după 30 de ani, paradigma interacțiunii cetățean-administrație, prin digitalizarea, în premieră, a fluxului de la certificat de urbanism la autorizație de construire.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Date deschise în transportul public din Cluj-Napoca prin lansarea unui portal de Open Data, într-o colaborare cu tranzy.ai - platforma pentru digitalizarea mobilităţii urbane (P)

Ultimele Stiri
abonare newsletter