Administrație

Consiliul Județean se retrage din Asociația de Dezvoltare Intercomunitara – Zona Metropolitană Cluj

Consiliul Județean Cluj se retrage din Asociația de Dezvoltare Intercomunitara – Zona Metropolitană Cluj, o asociație de dezvoltare intercomunitară cu scopul de a crește competitivitatea economică a zonei metropolitane.

sursă foto ZMC Cluj sursă foto ZMC Cluj

 

Consiliul Județean a solicitat încetarea calității de membru fondator din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) – Zona Metropolitană Cluj. Asociația de Dezvoltare Intercomunitara – Zona Metropolitană Cluj are ca și scop dezvoltarea și modernizarea urbanistică a Zonei Metropolitane Cluj, creșterea mobilității si dezvoltarea durabilă și dezvoltarea serviciilor cu specific social în vederea creșterii calității vieții locuitorilor din Zona Metropolitană Cluj și Regiunea Nord-Vest.


În 2008, Consiliul Județean Cluj, în calitate de membru fondator, constituia Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj.

În februarie 2023, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Zona Metropolitană Cluj a comunicat Consiliului Județean un draft al statutului asociației „modificat și actualizat în confomitate cu prevederile legii privind zonele metropolitan”.


„Unitățile administrativ-teritoriale sunt reprezentate în adunarea generală a zonelor metropolitane de către primari. Încetarea mandatului de primar atrage încetarea calităţii de reprezentare în adunarea generală a zonei metropolitan”, arată noile modificări.

„Având în vedere prevederile Legii nr. 246/2022 privind zonele metropolitan din a căror interpretare reiese faptul că județele nu mai pot face parte din asociațiile de dezvoltare intercomunitară – zone metropolitane, precum și prevederile din statutul actualizat al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj conform căruia «încetarea calității de membru fondator se face prin hotărâre a AGA  a ADI – ZMC fie ca urmare a cererii forului deliberativ al membrului, fie ca urmare a propunerii CD a ADI-ZMC. Încetarea își produce efecte de la data hotărârii acesteia», considerăm oportună solicitarea de încetare a calității de membru fondator al U.A.T. Județul Cluj din cadrul ADI-ZMC”, transmite Consiliul Județean Cluj.


Urmare a încetării calității de membru fondator a Județului Cluj va înceta și obligația de a  achita cotizația anuală.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Boc dă explicații privind gunoaiele neridicate de Supercom: „Au două săptămâni la dispoziție ca să aducă orașul la normal”

Angajații Supercom au făcut GREVĂ, în Dej. Sunt nemulțumiți de întârzierile salariale și își vor bonurile de masă. VIDEO

SUPERCOMod! Monopolul gunoaielor din Cluj

abonare newsletter