Administrație

Sala de sport de la Coșbuc, în evaluare tehnică. Reparațiile, pe cheltuiala constructorului. Boc: „Vor plăti cei care au greșit, asta-i viața”

Sala de sport de la Colegiul „George Coșbuc” nu mai este funcțională din 2018 din cauza unor deficiențe apărute la clădire. Acum se află în evaluare tehnică, iar cei care au greșit prima dată proiectul „trebuie să plătească”, susține Emil Boc.

Sala de sport de la Colegiul Național „George Coșbuc” / Foto: Facebook - Colegiul Național „George Coșbuc” Sala de sport de la Colegiul Național „George Coșbuc” / Foto: Facebook - Colegiul Național „George Coșbuc”

 

 


Elevii de la Colegiul Național „George Coșbuc” nu au acces în sala de sport din 2018. Chiar dacă sala a fost inaugurată în 2014, din cauza unor fisuri la tavan stă închisă de aproape cinci ani, iar cei peste 1.500 de elevi nu pot beneficia de ea.

 


În lipsa unui spațiu dedicat orei de sport, elevii celor 62 de clase (de la clasa 0, la clasa a XII-a) folosesc „la comun” curtea școlii pentru activități fizice și de recreere, însă și aceasta are o suprafață prea mică pentru numărul mare de elevi.

Părinții elevilor au cerut ajutorul autorităților locale la începutul lunii martie, iar primarul le-a explicat atunci că problema este una complexă și că experții nu au putut cădea de acord cu privire la soluția care trebuie implementată pentru remedierea problemei.


Emil Boc a spus atunci că vina este a unor „tehnicieni proști, incompetenți, care au fost plătiți să facă niște lucrări de calitate și au făcut lucrări proaste”.

„Cei care au greșit trebuie să plătească”

Acum, la 20 de zile distanță, primarul susține că sala de sport este în evaluare tehnică și că experții „se pun de acord” și vor veni cu soluții. Valoarea lucrărilor se modifică, la fel și indicatorii tehnico-economici, iar „cei care au greșit trebuie să plătească”. 


„Este în procedura legală despre care am vorbit, de evaluare tehnică. Am solicitat un punct de vedere de la experți, în vederea optimizării soluțiilor inițiale propuse, având în vedere că sunt necesare mai multe lucrări decât în soluția propusă inițial. De asemenea, valoarea lucrării se modifică și sunt actualizați indicatorii tehnico-economici.

Cu alte cuvinte, se pun de acord experții: cei inițiali cu cei care au refăcut proiectul și se modifică indicatorii tehnico-economici pentru a se putea asigura finanțarea. Se face din nou totul ca la carte, pentru că noi cheltuim bani publici. Dacă ești pe bani privați faci ce vrei cu ei, dar noi pe bani publici putem face numai în conformitate cu legea. Cei care au greșit trebuie să plătească, pentru asta trebuie să se dovedească unde au greșit în expertiză. Vor plăti cei care au greșit, asta-i viața. Trebuie refăcută expertiza și validată de către experți”, a declarat Emil Boc la o emisiune radio.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Incident la Colegiul „George Coșbuc". O minoră de 13 ani a căzut de la etajul 3 al școlii!

Elevii de la Coșbuc nu mai au sală de sport din 2018. Boc: „Niște tehnicieni proști!”/ Părinte: „Dacă pățiți cu metroul ce am pățit noi... Doamne ferește!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter