Administrație

Lucrările la infrastructura rutieră dau rezultate. Pivariu: „Se observă o scădere a timpilor parcurși între Florești și Cluj-Napoca”

Lucrările din ultima vreme la drumurile din Florești dau deja rezultate, spune primarul comunei, Bogdan Pivariu. Timpii petrecuți în trafic sunt în scădere.

Lucrările din ultima vreme la drumurile din Florești dau deja rezultate. FOTO: Google Maps Lucrările din ultima vreme la drumurile din Florești dau deja rezultate. FOTO: Google Maps

 

 


Scad timpii petrecuți în trafic pe ruta Florești - Cluj-Napoca, dar și în sens invers, a declarat primarul Bogdan Pivariu joi, într-o emisiune radio. Potrivit edilului, lucrările din ultimii ani au contribuit la o îmbunătățire a situației din trafic.

 


„Avem un plan și o imagine de ansamblu pentru a diminua și a rezolva problema traficului. Pas cu pas, bucățică cu bucățică, ajungem să facem ceea ce ne-am propus și să diminuăm timpii petrecuți în trafic. Ieri, am vorbit și cu domnul director Neag de la CTP, care mi-a relatat și el că observă o îmbunătățire a situației în trafic, o scădere a timpilor parcurși între Florești și Cluj-Napoca. 

Monitărizăm zilnic, perioada dimineții, când toată lumea merge la lucru este mai aglomerată. Înainte de finalizarea lucrărilor pe strada Eoilor, existau întârzieri în trafic inclusiv din Cluj spre Florești, dar s-au redus și acestea. Am reușit să eficientizăm unele rute, să mai aducem autobuze în plus”, a declarat Pivariu, la un post local de radio.


 Lucrările la „strâmtoarea Terra” continuă

Primarul a mai anunțat că lucrările din zona Terra continuă în ritm susținut. El și-a cerut scuze locuitorilor din zonă pentru disconfortul creat de șantier și de lipsa iluminatului public până la relocarea rețelei.

„În ceea ce privește strâmtoarea Terra, se lucrează destul de susținut, însă vremea nu ne-a permis să lucrăm în ritmul dorit. Acum, se pare că vremea ne surâde. Se lucrează la accesul înspre cartierul Terra, chiar în fața cartierului propriu-zis de case. Din păcate, există și anumite incoveniente, ca orice lucrare, aduce și deranj locutorilor din zonă. Noi ne cerem scuze și sperăm ca acest deranj să fie cât mai mic. În acea zonă se relocă inclusiv stâlpii de iluminat public, iar iar relocarea aceasta vine cu întreruperea energiei la iluminatul public și din păcate avem un tronson mai mare care nu este iluminat, tocmai pentru apare această relocare a stâlpilor. 


Au fost sesizări, pentru că este un lucru normal ca oamenii să vadă că iluminatul public nu funcționează. Din păcate, situația este aceasta în prezent, dar în următoarele zile, va fi funcțională toată rețeaua și vom aprinde din nou iluminatul public în acea zonă”, a mai arătat primarul comunei Florești.

Bandă de autobuz pe strada Dumitru Tăuțan

Pe strada Dumitru Tăuțan, care face legătura cu DN1, vor fi amenajate trotuare pe ambele părți ale drumuluii, fiind creată inclusiv o bandă de autobuz.


„Se lucrează inclusiv pe strada Dumitru Tăuțan, acolo unde se creează accesul spre DN1. Acolo va apărea o bandă de acces care va fi dedicată mijloacelor de transport în comun. De asemenea, apar stații de încărcare electrice, apare trotuar, stație modernă de autobuz. Punem accent pe mijloacele de transport în comun și favorizăm infrastructura pentru acestea și calitatea acestora. Avem planuri mărețe în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii.

Lotul 2 a fost adjudecat în 20 martie, a fost semnat contractul și urmează să semnăm contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, prin PNRR. Avem pentru lotul 2 aproape jumătate din sumă asigurată din fonduri guvernamentale. Vom face tot posibilul să atragem cât mai repede fonduri și să executăm cât mai repede lucrările. Ordinul de începre a lucrărilor va fi emis zilele acestea, asta înseamnă că se va interveni inclusiv pe strada care va fi făcută nouă, Dumitru Mocan 2, care va avea trotuare pe ambele părți, câte o bandă auto pe fiecare sens de mers și va ajunge pe strada Petuniei, care și accea va fi modernizată și va permite accesul în DN1. Va avea și aceasta trotuare pe ambele părți ale drumului”, a relatat Bogdan Pivariu.

Lucrările ar putea fi finalizate în întregime anul acesta: „Acel proiect din zona Terra prevede mai multe lucrări. Termenul este de 11 luni de la începerea acestui contract, 9 luni pentru lotul 2. Eu sper totuși ca într-un ritm susținut și cu condiții meteo propice, să rezolvăm aceste probleme anul acesta, cel târziu în primăvara anului viitor”, a mai arătat edilul.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

18 noi autobuze electrice articulate pentru legătura dintre Cluj-Napoca și Florești. A fost semnat contractul

abonare newsletter