Administrație

Bugetul Clujului pe 2023 suferă din cauza scumpirilor. „Costul utilităților în școli chiar s-a triplat, iar contractele au crescut cu 15-20%”

Bugetul Clujului pe anul 2023 suferă din cauza scumpirilor. Emil Boc consideră că acesta este „strâmtorat și greu”.

Bugetul Clujului pe anul 2023 suferă din cauza scumpirilor/ Foto: Emil Boc - Facebook Bugetul Clujului pe anul 2023 suferă din cauza scumpirilor/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Proiectul bugetului va fi prezentat în data de 11 ianuarie, în 17 ianuarie 2023 va fi organizată o dezbatere publică, iar în data de 2 februarie va avea loc sedință de Consiliu Local în care urmează să fie aprobat bugetul.

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, este rezervat cu privire la bugetul pentru anul 2023.

CITEȘTE ȘI:
Când ar putea Clujul sa aibă bugetul pe 2023 aprobat?
Bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2022 a fost ADOPTAT. Au fost incluse și propunerile clujenilor

Emil Boc: „Bugetul arată strâmtorat și greu”

„Suntem în chinurile facerii realizării bugetului (...) Sunt proiecte evident care încep și de la zero, în fază de proiectare sau fază de organizare de licitații, dar și proiecte care se continuă și proiecte care se termină în 2023. Acum facem o aranjare a banilor, pentru că resursele financiare sunt limitate și trebuie să găsim un mix de soluții (...) Mai avem de lucru câteva zile pe schema financiară.


Bugetul arată strâmtorat și greu. Creșterea asta a prețurilor ne-a dus în decor. Doar dacă ne gândim la creșterea cu utilitățile la școli, care s-au dublat sau chiar triplat. De asemenea, toate contractele au crescut cu 15-20% valoarea nominală. Valorile astea trebuie suportate din bugetul local.

E o presiune uriașă pe bugetul local, avem 16 milioane de euro la termoficare ca să poți supraviețui anul acesta. La toate celelalte instituții cheltuielile determinate de creșterea prețurilor la utilități pun presiune majoră și mare pe buget. De asta suntem aici, să găsim soluții astfel încât orașul să funcționeze cât mai aproape de standardele așteptate de clujeni”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.


În 2022, municipiul Cluj-Napoca a dispus de un buget de 2.148.607.224 lei/ 434.483.393 euro.

CITEȘTE ȘI:

50.000 de euro de la bugetul local pentru Ucraina. Primăria Cluj-Napoca cumpără un generator de mare capacitate pentru Kiev

Sute de elevi clujeni vor primi o masă caldă. Investiție de 1,6 milioane lei din bugetul local

abonare newsletter