Administrație

Încep exproprierile pentru amenajarea Pieței 14 Iulie. Plus. Clujenii din Grigorescu primesc despăgubiri

Autoritățile pregătesc finalizarea formalităților aferente procedurii de expropriere pentru reamenajarea și pietonalizarea Pieței 14 Iulie, precum și aprobarea despăgubirilor în cazul lucrărilor de utilitate publică din zona cartierului Grigorescu.

Autoritățile pregătesc finalizarea procedurilior de expropriere și acordarea despăgubirilor pentru proiectul de modernizare a Pieței 14 Iulie/ FOTO: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Autoritățile pregătesc finalizarea procedurilior de expropriere și acordarea despăgubirilor pentru proiectul de modernizare a Pieței 14 Iulie/ FOTO: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Mai multe străzi din cartierul Grigorescu „scapă” de mașini și revin pietonilor, urmând a fi amenajate după conceptul de stradă „smart” și „walkable city”

 


Primăria a dispus formarea comisiei de verificare a dreptului de proprietate în vederea acordării despăgubirilor pentru imobilele expropriate și care sunt situate în zona Pieței 14 Iulie din cartierul Grigorescu, un spațiu ce urmează să fie reamenajat și redat pietonilor. 

CITEȘTE ȘI:


Trei oferte depuse la licitația pentru reamenajarea Pieței 14 Iulie și transformarea ei în centru de cartier

Direcția de patrimoniu, din cadrul Primăriei, a aprobat, săptămâna trecută, referatul privind modificările necesare în cazul proiectului de modernizare din cartierul Grigorescu. 

Decizia de expropriere a imobilelor situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes local (modernizare zona Piața 14 Iulie) a fost semnată la începutul toamnei, în septembrie 2022.


La sfârșitul verii, în august 2022, administrația locală anunța viitoarele exproprieri pe o suprafață de 2.020 de metri pătrați de imobile și 203 metri pătrați suprafață de construcție. Valoarea despăgubirilor acordate era de 3,26 milioane de lei.

Proiectul de modernizare vizează reamenajarea unor străzi și spații urbane: Piața 14 Iulie, str. Garibaldi, str. S.Toduță, str. Milcov, str. O.Goga, str. G.Enescu (Grigorescu).


„Art. 1. (1) Se aprobă constituirea comisiei pentru verificarea dreptului de proprietate sau a altor drepturi reale și acordarea despăgubirilor în vederea finalizării formalităților aferente procedurii de expropriere pentru realizarea obiectivului de investiție „Reamenajarea unor străzi și spații urbane: Piața 14 Iulie, str. Garibaldi, str. S.Toduță, str. Milcov, str. O.Goga, str. G.Enescu (Grigorescu)”, se arată în documentul citat. 

Decizie de acordare a despăgubirilor în cazul exproprierilor din zona supusă lucrărilor de reamenajare Piața 14 Iulie și străzile adiacente/captură foto primariaclujnapoca.ro

Piața 14 Iulie: mai mult spațiu pentru pietoni

Mai mult spațiu pentru pietoni, mai puțin pentru mașini. Acesta este obiectivul urmărit de municipalitate în Piața 14 Iulie și pe alte șase străzi din Grigorescu, amenajate după conceptul de „smart and walkable city”.

La sfârșitul verii, înainte de semnarea deciziei de expropriere pentru modernizarea Pieței 14 Iulie și a străzilor aferente, trei asocieri de firme au depus oferte în cadrul licitației pentru creșterea spațiului pietonal din cartierul Grigorescu.

Autoritățile intenționează să elibereze de autoturisme o serie de străzi din cartierul Grigorescu, iar spațiul modernizat urmează să fie redat pietonilor, întreaga zonă devenind astfel un mic centru de cartier. Este vorba despre zona Pieței 14 Iulie și a străzilor Garibaldi, Sigismund Toduță, Tudor Grozăvescu, Milcov, Octavian Goga și George Enescu.

Proiectul de creștere și îmbunătățire a spațiului pietonal în zona cartierului Grigorescu a fost realizat de o echipă de arhitecți din cadrul Planwerk și vizează un spațiu în suprafață de 35.000 mp cuprins între străzile adiacente Pieței 14 Iulie. 

De asemenea, proiectul propune crearea unei zone pietonale în spatele fostei benzinării din proximitatea Pieței 14 Iulie și amenajarea unui spațiu verde pentru plimbare și socializare.

De altfel, și licitația pentru modernizarea Parcului din Piața 14 Iulie a fost demarată în februarie 2022. 
 

CITEȘTE ȘI:

Trei oferte depuse la licitația pentru reamenajarea Pieței 14 Iulie și transformarea ei în centru de cartier

A fost lansată licitația pentru modernizarea Parcului 14 Iulie. Peste 5 milioane de lei, valoarea contractului. Cât vor dura lucrările?

Mai mult spațiu pentru pietoni, mai puțin pentru mașini. Șase străzi din Grigorescu vor fi reamenajate după conceptul de „smart and walkable city”

Au început exproprierile pentru realizarea unui centru de cartier în Grigorescu

Ultimele Stiri
abonare newsletter