Administrație

Lucrările la Parcul Ștefan cel Mare avansează! În ce stadiu se află și când va fi gata? FOTO

Lucrările la Parcul Ștefan cel Mare din municipiul Cluj-Napoca avansează într-un ritm alert. Stadiul lucrării este de 92%.

Stadiul lucrărilor de la Parcul Ștefan cel Mare din Cluj-Napoca/ FOTO: Emil Boc/Facebook Stadiul lucrărilor de la Parcul Ștefan cel Mare din Cluj-Napoca/ FOTO: Emil Boc/Facebook

 

 


Lucrările la Parcul Ștefan cel Mare înaintează într-un ritm alert. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a verificat stadiul lucrărilor la parcul din Piața Ștefan cel Mare, cunoscut în trecut ca „Mica promenadă”.

 


Stadiul lucrărilor este de 92%, iar până în data de 1 decembrie este programată și în grafic finalizarea esplanadei adiacente clădirii Teatrului Național Cluj-Napoca.

Lucrări la esplanada din fața Teatrului Național/ FOTO: Emil Boc/Facebook

 


„Esplanada din fața Teatrului Național va fi gata până la 1 Decembrie. Proiectul de modernizare a Parcului „Ștefan cel Mare” se apropie de finalizare - stadiu: 92%. Investiție: peste 2,4 milioane euro.

Am verificat stadiul lucrărilor la parcul din Piața Ștefan cel Mare, cunoscut în trecut ca „Mica promenadă”. Proiectul de revitalizare vizează o suprafață de peste 1,2 hectare. Până la data de 1 Decembrie este programată și în grafic finalizarea esplanadei adiacente clădirii Teatrului Național Cluj-Napoca.


La finalul proiectului, clujenii vor avea aici un nou spațiu public de calitate pentru petrecerea timpului liber. Noua configurație va oferi posibilitatea de organizare a unor evenimente și festivități de mici dimensiuni, într-un spațiu multifuncțional. 

Stadiul lucrărilor de la Parcul Ștefan cel Mare/ FOTO: Emil Boc/Facebook

De asemenea, proiectul include plantarea a 64 arbori pe lângă cei existenți, 1474 arbuști, 2910 flori cu bulb și 6626 plante perene. 


Modernizarea parcului cuprinde:

  • modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție și realizare accese pietonale și pentru biciclete, interconectate
  • mobilier urban modern
  • loc de joacă pentru copii
  • scenă demontabilă în spatele clădirii teatrului
  • 4 fântâni arteziene
  • rastel pentru biciclete cu dale înierbate
  • stație pentru încărcarea mașinilor electrice
  • corpuri de iluminat cu proiectoare
  • sistem de irigații automatizat
  • punct gospodăresc îngropat
  • toaletă automată accesibilă persoanelor cu dizabilități

De asemenea, clădirea Teatrului Național «Lucian Blaga» și a Operei Naționale Române Cluj-Napoca va beneficia de un sistem de iluminat arhitectural, similar cu cel de Casa de Cultură a Studenților «Dumitru Fărcaș» și Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail. Valoarea contractului este de 11.726.450,26 lei (TVA inclus)”, a declarat Boc.

Boc, atent pe fiecare copac din parc

După ce activiștii clujeni au inițiat o petiție pentru oprirea tăierii arborilor bătrâni din parcul din centrul orașului, zonă din care lipsesc spațiile verzi, primarul Emil Boc a transmis un mesaj ferm clujenilor, că „orice copac care poate fi salvat, va fi salvat”.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc i-a asigurat atunci pe activiști că niciun arbore nu va fi tăiat decât în condițiile legii. Edilul a spus că arborii vor fi tăiați doar dacă specialiștii vor preciza în baza analizelor că aceștia sunt uscați sau pun în pericol sănătatea trecătorilor.

„Suntem atenți la fiecare solicitare, precizare, observație. Acest parc se modernizează, dar vreau să fiu foarte clar înțeles. Se va prezenta de către proiectant și domnul manager Șurubaru, care coordonează proiectul, situația fiecărui copac din Parcul Ștefan cel Mare. Sunt în jur de 30 de copaci, dacă nu greșesc, avem un aparat de RMN pentru copaci care prezintă starea fiecăruia și se va prezenta public situația fiecărui arbore.”, a declarat Boc, în octombrie 2020.

CITEȘTE ȘI:

Parada de 1 Decembrie, în fața Teatrului Național. Lucrările la parc vor fi gata. Boc: „E impecabil”

Lucrările la Parcul Ștefan cel Mare, în ușoară întârziere din cauza ploilor. Boc: „Pot fi finalizate până la sfârșitul anului”

abonare newsletter