Administrație

Care este stadiul lucrărilor de extindere de la Seminarul Teologic Ortodox? Investiție de peste 3 mil €

Stadiul lucrărilor de extindere de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca a ajuns la 75%. Valoarea contractului de execuție este de peste 3 milioane de euro.

Stadiul lucrărilor de extindere de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca a ajuns la 75%. Valoarea contractului de execuție este de peste 3 milioane de euro/Foto: Emil Boc/Facebook Stadiul lucrărilor de extindere de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca a ajuns la 75%. Valoarea contractului de execuție este de peste 3 milioane de euro/Foto: Emil Boc/Facebook

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a verificat lucrările de extindere și modernizare de la Seminarul Teologic Ortodox.

 


După modernizare, școala va avea 16 săli de clasă și 5 laboratoare, sală multifuncțională (prin extinderea parterului clădirii), bibliotecă, sală de mese cu oficiu, sală de muzică, atelier de pictură și cabinet medical. 

De asemenea, elevii vor avea o sală de sport.


„Investiție in infrastructura educațională la Seminarul Teologic Ortodox. Construim sala de sport și creștem capacitatea școlii de la 276 elevi la 400 elevi.Accesibilizarea școlii pentru persoane cu dizabilități. Vor fi instalate 40 panouri fotovoltaice și 16 solare pentru producerea de energie electrică și apă caldă. Proiect finanțat din fonduri europene. Stadiu lucrări: 78%

Am verificat săptămâna trecuta stadiul lucrărilor de la Seminarul Teologic Ortodox (școală cu clasele V-VIII), proiect cu finanțare europeană. Investiția cuprinde supraetajarea și modernizarea corpului existent de clădire, rezultând un imobil Sp+P+3E și construirea unei săli de sport în curtea școlii (P+1E). Noua sală de sport include vestiare, grupuri sanitare, spații tehnice și pentru profesori. 


După modernizare, școala va avea 16 săli de clasă și 5 laboratoare, sală multifuncțională (prin extinderea parterului clădirii), bibliotecă, sală de mese cu oficiu, sală de muzică, atelier de pictură și cabinet medical.

Etajul 3 nou construit cuprinde 5 săli de clasă, un laborator de informatică, sala de muzică și atelierul de pictură. Restul clădirii a fost reorganizat, iar funcțiunile redistribuite astfel încât să fie cuprinse noi săli de clasă și noi spații utile pentru elevi. Spațiile pentru elevi vor fi dotate cu echipamente didactice și IT. 


Lucrările la clădirea existentă includ și echiparea cu facilități pentru persoanele cu dizabilități: rampe, grup sanitar pe fiecare nivel și ascensor (cu cabină cu dimensiuni adecvate pentru scaun rulant). 

De asemenea, creșterea eficienței energetice a școlii este prioritară în proiect, fiind incluse lucrări de termoizolare a imobilului, înlocuirea tâmplăriilor existente cu tâmplării de aluminiu și metalice cu geam termoizolator triplu, respectiv înlocuirea integrală a instalațiilor sanitare, electrice și de încălzire. Fațadele vor fi echipate cu parasolare exterioare și interioare, în funcție de orientarea sălilor de clasă și a laboratoarelor”, a declarat edilul, pe Facebook.

 

CITEȘTE ȘI:

Lucrări de amenajare de clase noi la 4 școli din Cluj-Napoca

Noul corp de clădire de la Școala „Iuliu Hațieganu” va fi gata până la sfârșitul anului. Investiție de peste 8 milioane de lei. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter